Počeli koncerti za Nevena Mijača

Nakon što je putem Facebooka Nevenov prijatelj Nikola pokrenuo ideju kako pomoći Nevenu Mijaču i kada je odaziv kolega glazbenika, klubova, prijatelja i nepoznatih ljudi bio nevjerovatan, ovih dana krenula je i realizacija nekih ideja koje su se iskristalizirale.

Koncert za Nevena Mijača

U nekolicini manjih zagrebačkih klubova već su počele svirke potpore sa raznim vidovima sakupljanja sredstava za Nevenovo liječenje – od škrabica za dobrovoljne priloge, preko naplate ulaznica, do odricanja bandovskih honorara u korist Nevena … svi pomažu kako najbolje znaju, mogu i umiju.

Kako je odaziv glazbenika raznih žanrova stvarno velik tako se isprofiliralo nekolio klubova koji su stilski podijeljeni, ali svi sa jednim zajedničkim ciljem – pomoći Nevenu Mijaču jednom od najboljih hrvatskih usnoharmonikaša. Neven je obećao da će,  koliko će mu to zdravlje i mogućnosti dozvoliti, gostovati gdje god bude mogao. Kako je Neven ipak prevestveno blues, rock orjentiran (mada je svirao i sa većinom estrade) tako su prvi u akciju krenuli rock klubovi u Zagrebu – od Bikers Beer Factory, Sobe, Route 66 i Tituša, a seriji koncerata pridružuju se i Purgeraj gdje će se Blues Harp Fest održati 23.3., Hard Place gdje će rockeri zasvirati 24.3. (Cota G4, Hard Time, Corto i drugi), te Bachuss jazz club gdje će se koncert održati 28.3. (Matija Dedić, Valerija Nikolovska, Zdenka Kovačiček i drugi), a veliko finale dogodit će se u Boogaloou 12.4. (Kawasaki 3P, Pips, Chips & Videoclips, Jinx, Davorin i Bogovići, Boa i ostali). Zanimljivo je da su se i klubovi u drugim gradovima solidarizirali te i oni kreću s akcijama.

Neven Mijač (Foto: Saša Huzjak)

Više podataka o konkretnim događanjima u svim klubovima potražite na njihovim službenim stranicama, te se nadamo da ćete i samim odlaskom na dotične koncerte i Vi pomoći Nevenu koji se bori sa zloćudnom bolesti. Za one koji ne uspiju pohoditi koncerte ili žele pomoći iz inozemstva tu je osobni tekući račun Nevena Mijača za sve Vas koji ste spremni odmah sada bez obzira na organizaciju koncerata, uplatiti iznos po želji… Idući tjedan otvara se i žiro račun Neven Mijač, a u planu je i zaklada Neven Mijač koja bi sakupljala sredstva za umjetnike koji su vrlo ranjiva skupina.

Broj tekućeg računa: 3221463452, Zagrebačka banka d.d., Neven Mijač

Broj deviznog računa: 3237961828, Zagrebačka banka d.d., Sjedište banke: Zagreb, Paromlinska 2, SWIFT/BIC: ZABAHR2X, IBAN: HR1123600003237961828

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X