17. CAP – ozbiljni biznis ili labuđi pjev

Broj revija u posljednje vrijeme morao je razviti dobru kondiciju kod publike koja ih sve stigne obići. Je li možda došlo vrijeme za pred-selekciju i gala revije?

Hippy Garden i CAP vole se javno jer revija Đurđice Vorkapić u pravilu fantastično funkcionira ili se barem tako čini. Uvijek s intencijom osvješčivanja ekološke svijesti kod publike i u dobrom ritmu njeni modeli privlače žene kao magnet. “Couture kolekcija za sada i ovdje” mogao bi biti slogan ovoj dizajnerici koja je najuspješnije spojila estetiku i ozbiljnu mladu publiku u Hrvatskoj, a i šire. Remenčići ispod grudi i trakice koje u širokom V obavijaju vrat daju ženama neki divlji pomalo ratnički gard. Ističući gotovo divlju ženstvenost Hippy Garden uspješno gradi svoje modno ime kako odjećom tako i dodacima.

Drugi dan bio je nešto manje posjećen od prvog. Izgleda da je većina ipak bila u Crazy Horseu. Zbog sasvim drugačije dizajnerske priče koja je obuhvatila produkt, tekstilni, web i industrijski dizajn u službi inkluzivnog dizajna moja pažnja je izostala sa šest interesantnih modnih imena. Kako uživo kolekcije genralno još uvijek izgledaju bolje nego na fotografijama nije fer kometirati ih na neviđeno.

Pista u West Gateu očekuje još nekoliko revija u danima koji dolaze. To je dobra vijest iz razloga što si jedan tako veliki centar koji svoj stil gradi i prema modi sklonoj i senzibilnoj publici može priuštiti prostor s backlineom za revije tijekom cijele godine. City Centar ima besplatnog personal shoppera a West Gate bi tako mogao svako malo imati ciljanje revije. Da sve može na pistu pokazalo se i dokazalo u godinama iza nas, niti se revije više dijele na samo četiti velike cjeline. Osim pret a porter i haute couture dva puta godišnje, tu su i revije krzna, vjenčanica, donjeg veša, resort, konfekcija i ostale specijalizirane revije, revije parfema- zašto ne. Zagreb ima i svoju dugovječnu, praktično endemsku vrstu, – obrtničku reviju.

Revije su i dalje u renesnsi svoje popularnosti, pa ideja da najveći počnu raditi svjetske turneje i naplaćivati ulaznice uopće više ne zvuči kao 1. travanj.

Zadnje od Osvrt

Idi na Vrh
X