Dijelimo 2×2 ulaznice za koncert Amire Medunjanin u Areni Zagreb

Na velikom zagrebačkom koncertu Amira će uz pratnju Simfonijskog orkestra ugostiti i druge vrhunske glazbenike s kojima surađuje posljednjih godina.

Amira Medunjanin (foto: Amina Hodžić)

Nakon brojnih poznatih domaćih, ali i svjetskih pozornica, Amira Medunjanin najavljuje koncert naziva “Gdje pjesme nose ljudska lica” uz suradnju Simfonijskog orkestra HRT-a, pod ravnanjem maestra Jurice Petrača u Areni Zagreb. Koncert će se održati 8. lipnja ove godine, a ulaznice se mogu nabaviti u sustavu Entrio.

Ravno do dna dijeli 2×2 ulaznice. Lajkajte našu Facebook stranicu i odgovorite točno na pitanje: Kako se zvao prvi album Amire Medunjanin? Točne odgovore šaljite na [email protected], a pobjednike ćemo objaviti u ponedjeljak 5. lipnja do 12 h.

Jedna od najpoznatijih vokalnih solistica, čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku, publici će predstaviti tradicijske i autorske kompozicije iz bogate glazbene palete. Od prvog studijskog albuma “Rosa” iz 2003. godine, objavila je više od deset nosača zvuka i u prethodnih 20 godina dobila je mnoga priznanja diljem svijeta za promociju kulturne baštine. Također, za najbolju žensku vokalnu izvedbu i najbolji world music album dobitnica je nagrade Porin.

Već uveliko poznata po svojoj izvanrednoj izvedbi, Amira se ističe i jedinstvenom emocijom kojom pristupa glazbi općenito, a zbog upečatljivog vokala nerijetko je uspoređuju s divama poput Cesarie Evore i Billie Holiday.

Amira Medunjanin od samih početaka traži odgovarajući pristup tumačenju i predstavljanju tradicijske glazbe, i pokušava se usredotočiti na onaj dio naše umjetnosti iz perspektive modernoga svijeta koji nas okružuje. Kroz rad s internacionalnim umjetnicima, kao što su Jordi Savall, Trondheim Solistene, Cappella Amsterdam, i mnogobrojnim koncertima koje je održala, uspješno predstavlja kulturu s ovih prostora, odnosno tradicijsku glazbu na World Music sceni.

Na velikom zagrebačkom koncertu Amira će uz pratnju Simfonijskog orkestra ugostiti i druge vrhunske glazbenike s kojima surađuje posljednjih godina.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X