2 Cellos: Axl Rose je tražio puno para za našu obradu Gunsa

Luka Šulić i Stjepan Hauser – trenutno naši najpoznatiji mladi čelisti su u intervjuu za naš portal progovorili o novom albumu koji će po izdanju ući u svjetsku distribuciju preko SonyMasterworksa.

2 Cellos - Stjepan Hauser i Luka Šulić (Foto: SonyMasterworks/ Menart)

Moj klik na videospot „Smooth Criminal“ na YouTubeu u izvedbi 2CELLOS, Luke Šulića i Stjepana Hausera, uoči pisanja ovog intervjua bio je točno 5,475,777 –ti. Mladim virtuozima na violončelima je tako pošlo  za rukom ono o čemu čak i neke velike zvijezde mogu samo sanjati – broj klikova na njihov videouradak raste iz dana u dan i u manje od četiri mjeseca narastao je na gotovo 5,5 milijuna.

Dvadesetčetverogodišnji Puležan i dvadesettrogodišnji Dubrovčanin  uplodali su na YouTube 20. siječnja 2011.  spot koji su snimili u suradnji s prijateljem Kristijanom Burlovićem i u trenu su postali YouTube senzacija dok su korisnici interneta diljem svijeta kliknuvši na pravi link , njihov spot odgledali gotovo bez daha!

Među njima su bili pravi ljudi iz SonyMasterworksa koji  su im ponudili ugovor za izdavanje albuma pa sve do svjetskih zvijezda poput Ellen DeGeneres – koja ih je ugostila i u svojem iznimno popularnom showu, potom Perez Hilton koji ih je također doveo na svoj popularni blog te Sir Elton John kojemu čak nije bio problem nabaviti broj telefona, nazvati Luku i predložiti mu da 2CELLOS idu s njime na europsku turneju.

Ipak nije se baš sve dogodilo preko noći…

Obojica sviraju violončela od djetinjstva i studirali su na prestižnim akademijama u Londonu. Nastupi u  svjetskim dvoranama nisu im strani –  Luka je primjerice nastupao u Wigmore Hallu, (London), Concertgebouw (Amsterdam), Misikverein  (Beč), a Stjepan je među ostalim nastupao i u Wigmore Hallu, Royal Albert Hallu , dvorani South Bank Centre te u dvoranama u Americi, Novom Zelandu i Južnoj Africi. Stjepan je osvojio ukupno 21 prvu nagradu u nacionalnim  i međunarodnim natjecanjima uključujući VTB Capital Prize for Young Cellists 2009., a Luka je iste godine osvojio prvu nagradu u Varšavi na VII Lutoslawski International Cello Competition.

No da bi se u potpunosti mogli prepustiti čarima svoje slave i nagraditi uloženi trud, prije putovanja i novih izazova, dečki moraju završiti album prvijenac, čiji je izlazak na svjetskoj razini planiran sredinom srpnja. U Hrvatskoj će njihov album izdati Menart, a da bi uspjeli odraditi mnogobrojne obaveze, intervjue i imati energije za snimanje pjesama brine se njihov supervizor Miro Vidović iz Morris studija. Ondje su nas ugostili u jednoj od rijetkih pauza u svojem prebukiranom rasporedu.

Kako stignete odraditi sve što se od vas u posljednje vrijeme očekuje?

Stjepan Hauser: Gužva je i kaos. Uz sve Luka mora još završiti i studij u Londonu. Kad izađe album počinje promocija na sve strane, najviše u Americi. Singl „Smooth Criminal“ je u prodaji na iTunes servisu u Americi, a primaju se i prednarudžbe za album.

Luka Šulić: Bilo bi lakše da imamo snimljen CD. Kad snimimo CD onda ćemo samo putovati. Potvrđen je nastup na iTunes Festivalu u Londonu 25. srpnja, s Eltonom znamo točne datume koncerata, za ostalo se rade planovi. Sad kad završimo snimanje CD-a idem u London još dvadeset dana i završiti još dva koncerta. Dalje >>

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X