2 Cellos: Axl Rose je tražio puno para za našu obradu Gunsa

Luka Šulić i Stjepan Hauser – trenutno naši najpoznatiji mladi čelisti su u intervjuu za naš portal progovorili o novom albumu koji će po izdanju ući u svjetsku distribuciju preko SonyMasterworksa.

2 Cellos - Stjepan Hauser i Luka Šulić (Foto: SonyMasterworks/ Menart)

Moj klik na videospot „Smooth Criminal“ na YouTubeu u izvedbi 2CELLOS, Luke Šulića i Stjepana Hausera, uoči pisanja ovog intervjua bio je točno 5,475,777 –ti. Mladim virtuozima na violončelima je tako pošlo  za rukom ono o čemu čak i neke velike zvijezde mogu samo sanjati – broj klikova na njihov videouradak raste iz dana u dan i u manje od četiri mjeseca narastao je na gotovo 5,5 milijuna.

Dvadesetčetverogodišnji Puležan i dvadesettrogodišnji Dubrovčanin  uplodali su na YouTube 20. siječnja 2011.  spot koji su snimili u suradnji s prijateljem Kristijanom Burlovićem i u trenu su postali YouTube senzacija dok su korisnici interneta diljem svijeta kliknuvši na pravi link , njihov spot odgledali gotovo bez daha!

Među njima su bili pravi ljudi iz SonyMasterworksa koji  su im ponudili ugovor za izdavanje albuma pa sve do svjetskih zvijezda poput Ellen DeGeneres – koja ih je ugostila i u svojem iznimno popularnom showu, potom Perez Hilton koji ih je također doveo na svoj popularni blog te Sir Elton John kojemu čak nije bio problem nabaviti broj telefona, nazvati Luku i predložiti mu da 2CELLOS idu s njime na europsku turneju.

Ipak nije se baš sve dogodilo preko noći…

Obojica sviraju violončela od djetinjstva i studirali su na prestižnim akademijama u Londonu. Nastupi u  svjetskim dvoranama nisu im strani –  Luka je primjerice nastupao u Wigmore Hallu, (London), Concertgebouw (Amsterdam), Misikverein  (Beč), a Stjepan je među ostalim nastupao i u Wigmore Hallu, Royal Albert Hallu , dvorani South Bank Centre te u dvoranama u Americi, Novom Zelandu i Južnoj Africi. Stjepan je osvojio ukupno 21 prvu nagradu u nacionalnim  i međunarodnim natjecanjima uključujući VTB Capital Prize for Young Cellists 2009., a Luka je iste godine osvojio prvu nagradu u Varšavi na VII Lutoslawski International Cello Competition.

No da bi se u potpunosti mogli prepustiti čarima svoje slave i nagraditi uloženi trud, prije putovanja i novih izazova, dečki moraju završiti album prvijenac, čiji je izlazak na svjetskoj razini planiran sredinom srpnja. U Hrvatskoj će njihov album izdati Menart, a da bi uspjeli odraditi mnogobrojne obaveze, intervjue i imati energije za snimanje pjesama brine se njihov supervizor Miro Vidović iz Morris studija. Ondje su nas ugostili u jednoj od rijetkih pauza u svojem prebukiranom rasporedu.

Kako stignete odraditi sve što se od vas u posljednje vrijeme očekuje?

Stjepan Hauser: Gužva je i kaos. Uz sve Luka mora još završiti i studij u Londonu. Kad izađe album počinje promocija na sve strane, najviše u Americi. Singl „Smooth Criminal“ je u prodaji na iTunes servisu u Americi, a primaju se i prednarudžbe za album.

Luka Šulić: Bilo bi lakše da imamo snimljen CD. Kad snimimo CD onda ćemo samo putovati. Potvrđen je nastup na iTunes Festivalu u Londonu 25. srpnja, s Eltonom znamo točne datume koncerata, za ostalo se rade planovi. Sad kad završimo snimanje CD-a idem u London još dvadeset dana i završiti još dva koncerta. Dalje >>

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X