2 Cellos – istinski celebrityji koji zbunjuju domaće medije

Stjepan Hauser i Luka Šulić su se u emisiji Studio 45 nenadano iz lakog zalogaja pretvorili u kost u grlu za voditeljicu Antoniju Mandić.

2 Cellos (Screenshoot: Youtube)

Priča oko gudačkog dua 2 Cellos, koji čine mladi talentirani glazbenici Luka Šulić i Stjepan Hauser postaje sve zanimljivija u domaćem medijskom prostoru. Televizijski mainstream mediji koji već odavno sebe doživljavaju većima od života su poput slona u staklarskoj radnji kad je riječ o komunikaciji sa spomenutim dvojcem.

Nakon podosta vremena se u novijoj povijesti dogodilo da Hrvatska ima glazbeni proizvod za koji se zainteresirao svijet, a da pod a) nije u cijelu priču uključen estradni mag Tonči Huljić, pod b) nije riječ o proizvodu koji je pažnju privukao nastupom na Eurosongu, pod c) nisu u pitanju (tamo neki) rokeri i alternativci koje  obrnuto proporcionalno postignutim uspjesima u inozemstvu kotiraju u domaćem medijskom prostoru i pod d) nije riječ o nekim strancima hrvatskog porijekla koji su zamijećeni u mnogobrojnim pjevačkim talent showovima na zapadnim televizijama.

Riječ je dvojici modernih klinaca, ali i fenomnalnih klasičara koji su na tragu onoga što već petnaest godina radi finska Apocalyptica i koji su ljubav prema čelu i modernoj glazbi stopili u jedno. Obradili su „Smooth Criminal“ Michaela Jacksona, odsvirali ga heavy metal žarom spomenute Apocalyptice i spot zakačili na Youtube, nakon čega je sve ušlo u legendu, jer je s današnjim danom njihova izvedba pregledana 5.282 679 puta (a broj pregleda sve više raste).

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OlVbEclPj4c[/youtube]

Kao u najljepšoj glazbenoj priči, dečki su postali svjetski hit i ponude za gostovanja su počele pljuštati na sve strane, dok se za diskografski ugovor pobrinuo Sony. Zapad, kojem već duže vrijeme spočitavamo svašta, je tako reagirao promptno i otvorio svoja vrata Hauseru i Šuliću.  Zbog tog vala se uskomešala i domaća močvara koja uglavnom svoje talente trpa duboko pod vlastiti mulj, da bi ih se uz panegirike o neshvaćenosti obično sjetila kad umru.

Odjednom su dva „klinca“ postali zvijezde, ali je godinama zagađivani medijski prostor s kojekakvim čudnim likovima sa špica i iz reality showova i novinarima specijaliziranima za popunjavanje „iz šupljeg u prazno“ rubrika ostao zatečen cijelom situacijom. Dok je tjednik Globus pravovremeno izašao s velikim intervjuom i uistinu lijepim komadom svog medijskog prostora, HRT se prošli tjedan dokazao kao tromi i nespretni mastodont koji je zgnječio svoje mladunče. Točnije dokumentarni film o talentiranim klasičarima (među kojima je i Luka Šulić) naziva ‘Proizvedeno u Hrvatskoj“ je premijerno stavio u gluho doba noći, iako je u stvari igrom slučaja imao vruću robu itekako primjerenu za nacionalnu televiziju. Dalje >>

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Komentar

Idi na Vrh
X