2 Cellos – istinski celebrityji koji zbunjuju domaće medije

Stjepan Hauser i Luka Šulić su se u emisiji Studio 45 nenadano iz lakog zalogaja pretvorili u kost u grlu za voditeljicu Antoniju Mandić.

2 Cellos (Screenshoot: Youtube)

Priča oko gudačkog dua 2 Cellos, koji čine mladi talentirani glazbenici Luka Šulić i Stjepan Hauser postaje sve zanimljivija u domaćem medijskom prostoru. Televizijski mainstream mediji koji već odavno sebe doživljavaju većima od života su poput slona u staklarskoj radnji kad je riječ o komunikaciji sa spomenutim dvojcem.

Nakon podosta vremena se u novijoj povijesti dogodilo da Hrvatska ima glazbeni proizvod za koji se zainteresirao svijet, a da pod a) nije u cijelu priču uključen estradni mag Tonči Huljić, pod b) nije riječ o proizvodu koji je pažnju privukao nastupom na Eurosongu, pod c) nisu u pitanju (tamo neki) rokeri i alternativci koje  obrnuto proporcionalno postignutim uspjesima u inozemstvu kotiraju u domaćem medijskom prostoru i pod d) nije riječ o nekim strancima hrvatskog porijekla koji su zamijećeni u mnogobrojnim pjevačkim talent showovima na zapadnim televizijama.

Riječ je dvojici modernih klinaca, ali i fenomnalnih klasičara koji su na tragu onoga što već petnaest godina radi finska Apocalyptica i koji su ljubav prema čelu i modernoj glazbi stopili u jedno. Obradili su „Smooth Criminal“ Michaela Jacksona, odsvirali ga heavy metal žarom spomenute Apocalyptice i spot zakačili na Youtube, nakon čega je sve ušlo u legendu, jer je s današnjim danom njihova izvedba pregledana 5.282 679 puta (a broj pregleda sve više raste).

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OlVbEclPj4c[/youtube]

Kao u najljepšoj glazbenoj priči, dečki su postali svjetski hit i ponude za gostovanja su počele pljuštati na sve strane, dok se za diskografski ugovor pobrinuo Sony. Zapad, kojem već duže vrijeme spočitavamo svašta, je tako reagirao promptno i otvorio svoja vrata Hauseru i Šuliću.  Zbog tog vala se uskomešala i domaća močvara koja uglavnom svoje talente trpa duboko pod vlastiti mulj, da bi ih se uz panegirike o neshvaćenosti obično sjetila kad umru.

Odjednom su dva „klinca“ postali zvijezde, ali je godinama zagađivani medijski prostor s kojekakvim čudnim likovima sa špica i iz reality showova i novinarima specijaliziranima za popunjavanje „iz šupljeg u prazno“ rubrika ostao zatečen cijelom situacijom. Dok je tjednik Globus pravovremeno izašao s velikim intervjuom i uistinu lijepim komadom svog medijskog prostora, HRT se prošli tjedan dokazao kao tromi i nespretni mastodont koji je zgnječio svoje mladunče. Točnije dokumentarni film o talentiranim klasičarima (među kojima je i Luka Šulić) naziva ‘Proizvedeno u Hrvatskoj“ je premijerno stavio u gluho doba noći, iako je u stvari igrom slučaja imao vruću robu itekako primjerenu za nacionalnu televiziju. Dalje >>

Zadnje od Komentar

Idi na Vrh
X