2012. – prodaja glazbe u SAD-u ruši rekorde

U prvih devet mjeseci 2012. godine prodaja digitalnih albuma narasla je za 15 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Mumford & Sons 'Babel'

“Gledano u budućnost, kupnja glazbe u digitalnom obliku – i konzumacija putem streama – nastaviti će rast, a glazbeni apetiti publike za glazbom u digitalnom obliku nastaviti će rasti s brzinom kojom napreduje tehnologija.” izjavio je David Bakula, potpredsjednik razvoja korisnika u tvrtki Nielsen SoundScan. “Ovi trendovi bez sumnje će nastaviti oblikovati način na koji se glazba otkriva, promovira, konzumira i prodaje.”

Digitalni zapisi već su premašili  iznos milijarde dolara ove godine, a prošle godine iznos ukupne prodaje glazbe u tom formatu iznosio je 1,3 milijarda.

Nilsen SoundScan prikuplja podatke prodaji digitalne glazbe od 2004. Te godine prodaja je bila manja od 1 posto prodaje albuma u SAD-u. Do 2007. prodaja digitalnog formata dostigla je 23 posto ukupne prodaje albuma da bi iduće godine, 2008., po prvi puta bilo prodano digitalne glazbe u ukupnom iznosu od milijarde dolara. 2011. posebna je po tome da je prodaja digitalnih albuma dosegla 100 milijuna primjeraka.

Najbrže prodavani album 2012. godine za sada je “Babel” benda Mumford & Sons. U ovom tjednu debitira na 1. mjestu po prodaji s više 600,000 prodanih primjeraka.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X