5. rođendan Pot liste u Attacku – živio rock and roll!

Potlista.com (to su vam oni entuzijasti što pišu dugačke i filozofske tekstove o glazbi) proslavila je u subotu svoj peti rođendan u klubu Attack uz mnoštvo prijatelja i vjernih čitatelja.

The Marshmallow Notebooks u Attacku (Foto: Tomislav Sporiš)

Nastavili su prošle godine započetu tradiciju proslave vlastitog rođendana uz koncert u Attacku i već se mogu pohvaliti da im je nakon samo dvije godine takvog koncepta uspjelo stvoriti atmosferu iščekivanja tog tuluma. Nije to uopće čudno, jer im na koncertima sviraju bendovi koji su po mišljenju Potliste imali najbolja izdanja u protekloj godini, a usput predstave i neki novi perspektivan bend. Prošle godine je to bio The Press, dok je ove godine svjetsku premijeru imao indie rock sastav Esc Life, sastavljen od bivših i sadašnjih članova raznih bendova potpuno drugačijih izričaja (Ante iz St!llnessa, Naranča iz Hemendexa…) od ovog koledž-rokerskog kojeg su nam predstavili u svom žestokom, ali kratkom nastupu u kojem se publika uspjela propisno naskakati.

Prije njih nastupili su Sleepyheads, izvrstan indie pop-rock bend melodičnog zvuka, istovremeno i sanjiv, kako mu i ime govori, i žestok i nepretenciozan, jedan od onih bendova koji se uopće ne trude dopasti, ali se to sviđanje jednostavno dogodi samo po sebi čim ih vidite kako sinergično umiru na stejdžu. Dio benda (Daniel i Domagoj) je nekoć svirao u vinkovačkom Mlinskom kamenu, a Daniel i sa Satanom Panonskim, i bilo je zanimljivo uživo vidjeti kako suvereno plivaju u potpuno drugačijem žanru. Prava je šteta što su Sleepyheads svirali prvi pred publikom koja se tek počela okupljati.

Gods of Chaos je također imao vrlo dojmljiv nastup kojega je zahvaljujući brutalnom noiseu tek nekolicina uspjela probaviti (osobno sam izdržala samo dvije stvari), pa je tek dio posjetitelja imao priliku vidjeti nesvakidašnju scenu u kojoj se golom bubnjaru sva upotrebljena energija materijalizirala i isparavanjem iz leđa, što je djelovalo skoro kao neki specijalni efekt.

Nakon njih neobično zabavan nastup imali su i The Marshmallow Benchwarmers, samo za ovu priliku amalgamiran bend sačinjen od The Marshmallow Notebooksa i Benchwarmersa, prvo i trećeplasiranih prošlogodišnjih potlistinih favorita. Frontman TMN Matija proslavio je rođendan Potliste kao da slavi vlastito punoljetstvo, pa je prvi dio koncerta ispadao iz ritma i zaboravljao vlastiti tekst, što zabavljenom korpusu fanova nije ni najmanje smetalo da poderu glasove na singalonganje. Kad im se na stejdžu pridružio Vatroslav iz Benchwarmersa, pa potom i Matko s mandolinom na pjesmu “Summer”, sve je nekako došlo na svoje i najsimpatičniji i najzabavniji nastup na rođendanskom koncertu završio je ipak očekivanim ovacijama, a ne u maniri Amy Winehouse u Beogradu. Odsvirali su još i djelić opusa Benchwarmersa, te “Noisy Night” kao posvetu svom novom zajedničkom istoimenom labelu.

Koncertni dio rođendana završen je fenomenalnim nastupom My Buddy Moosea, riječkog bisera regionalne americane i trenutno jednog od naših najmoćnijih bendova, koji sviraju s toliko gušta i energije da je nemoguće ostati ravnodušan na njihovim koncertima. Poslije koncerta još se duboko u noć plesalo na odabrane hitove Ivana Ramljaka u njegovoj već kultnoj slušaonici Moovare.

Mali rođendanski jubilej osobno mi najdražeg glazbenog portala protekao je u pravoj rokenrol atmosferi i uz mnoštvo anegdota koje će se prepričavati sve do sljedećeg rođendana. Potlistašima i njihovim sljedbenicima želimo još puno rođendana i unaprijed se veselimo sljedećim tulumima za pamćenje. Živio rokenrol, živjela potlista.com!

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X