50-minutna verzija ‘Tomorrow Never Knows’ od The Beatlesa u povodu 50. godišnice albuma ‘Revolver’

Andrew Liles, producent, remikser i, kako se sam opisuje na svom Mixcloud profilu, ponekad i član bendova Nurse With Wound i Current 93, povodom 50. godišnjice albuma ‘Revolver’ povećao je i radikalno remiksirao ‘Tomorrow Never Knows’.

The Beatles - Revolver
The Beatles – Revolver

Remiks ove psihodelične pjesme čak je 16 puta duži od originale verzije, i traje kao “Revolver” i pol. Dovoljno je prostrana da u sebe primi cijelu jednu obitelj, kako kaže Liles.

Ovom umjetniku nije prvi put da se igra s poviješću rocka, već je napravio remix “45 Minutes of Black Sabbath by Black Sabbath for 45 Years”, kao i 70-minutni Motörhead tribute “Overkill Overkilled by Overkill”.

Liles je ovim povodom napisao: “Revolver će 5. kolovoza 2016. napuniti 50 godina. Revolver je vjerojatno prvi mainstream pop album koji je istraživao ezoterične teme, egzotične instrumente i studio iskoristio da kreira i snimi dotad nezamislive zvukove drugih svjetova. To je album koji je preispisao pravila i postavio temelje audioskopskim kozmonautima poput mene da otputuju dublje u neistražene univerzume zvuka. Moramo zahvaliti fantastičnoj petorki (ne zaboravimo Georgea Martina) što su nam otvorili nove mogućnosti i druge dimenzije. Bez njihove inovacije svijet zvuka bio bi neusporedivo bezbojniji.

Prepustite se praznini, isključite um, opustite se i lebdite niz struju s mojom nemoguće produženom, psihodeličnom, napušenom adaptacijom “Tomorrow Never Knows”. I ne zaboravite pritisnuti “repeat” prije nego vam se osjetila upadnu u točku nedimenzionalne, savršene mentalne praznine. “

Originalna verzija “Tomorrow Never Knows” inspirirana je knjigom Timothyja Learyja “Psihodelično iskustvo: Priručnik baziran na Tibetanskoj knjizi mrtvih”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X