500 stranica o psihodeliji, novi rad autora ‘Acid Archives’

Opsežan rezultat 20 godina proučavanja stanja promijenjene svijesti autora Patricka Lundborga.

Patrick Lundborg Psychedelia: An Ancient Culture, A Modern Way Of Life

Autor knjige “Acid Archives” Patrick Lundborg krajem prošle godine objavio je još jednu knjigu “Psychedelia: An Ancient Culture, A Modern Way Of Life”. Lundborg je rođen u Švedskoj 1967. godine gdje je diplomirao informacijske znanosti na Sveučilištu u Stockholmu, studirao je još klasičnu filozofiju i povijest religije. Profesionalno je radio kao projektni menadžer da bi napustio to zvanje i posvetio se pisanju i istraživanju  na području psihodelije i njenog kulturnog značenja. Njegovo pionirsko djelo koje proučava  sjevernoameričku alternativnu glazbu ‘60-ih i ‘70-ih godina prošlog stoljeća do sada je najpopularnije njegovo djelo. Također je vođa grupe Lumber Island Acid Crew.

U novoj knjizi psihodeliju obrađuje od njenih početaka u grčkom Eleusisu prije 2.500 godina čije impulse prepoznaje u neoplatonizmu i panteizmu srednjeg vijeka, preko hermetizma i ezoterične alkemije u renesansi do danas vidljive psihodelične scene.  Među obrađenim djelima i autorima izabranima za analizu u knjizi su komedija “Oluja” Williama Shakespearea, Francis Ford Coppola i “Apokalipsa sada”, William Blake, Eden Ahbez, Grateful Dead i drugi. Psihodelična filozofija temeljena na platonizmu i modernoj fenomenologiji predstavljena je kao temelj stila življenja koji za oslonac ima duhovna i panteistička iskustva pojedinaca i hedonističko slavlje svakodnevice.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X