7. Inkubator u Tvornici – unatoč svemu…

Što se tiče okolnosti one nisu bile naklonjene 7. Inkubatoru. Toliko o sretnom broju 7.

Indigo Red u Tvornici (Foto: Nino Šolić)

Pogodilo se tako da je nogometna reprezentacija igrala utakmicu u Walesu i da je snijeg i dalje padao, no opet četrdeset njih se u utorak odvažilo doći u Tvornicu i podržati dio domaće mlade scene, u prvom redu zagrebački bend Indigo Red, koji je ujedno nastupio i posljednji. Momci su srčano odsvirali koncert, iako su pucale gitarske žice. Inkubator je za njih bio samo jedna od koncertnih etapa na glazbenom putu koje ova grupa mora utabati kako bi bila sigurnija u svom šarolikom autorskom izričaju u kojem posebnu pažnju posvećuju višeglasnom pjevanju, što njihovom zvuku daje fluidnu melodioznost.

Dakle puno koncertnog kaljenja je pred dečkima kako bi postigli sigurnost kakvu su na pozornici u utorak imali slovenski gosti Dandelion Children. Ovaj trojac iz Ljubljane prezentirao je te večeri najviši nivo tehničke usviranosti, kao i izrazito široki raspon utjecaja od pop punka, garažne buke, grungea po čak i disco beata koji progresivno stapaju pod zajednički nazvnik svog izričaja.

Dandelion Children u Tvornici (Foto: Nino Šolić)

Pored toga Dandelion Children je prezentirao scenski ekshibicionizam tijekom kojeg su pjevač i gitarist Jure i basist Anže zamijenili instrumente za vrijeme trajanja pjesme tijekom meddleya koje je pumpala bubnjarka Katja. Iako Tvornica u kojoj su nastupili nije bila puna, Dandelion Children su se davali na pozornici kao da je krcata i kao da im je posljednji nastup u životu. Glasna reakcija odobravanja prisutnih bila je ujedno i najveća nagrada za njih. Ostavili su jako dobar dojam.

Eke Buba u Tvornici (Foto: Nino Šolić)

7. Inkubator je otvorio zagrebački punk rock trojac Eke Buba koji svoju glazbu, svjetonazor i izričaj vole objasniti samo kroz dvije riječe: Ferenčica rock. Eke Buba ujedno je bio i najglasniji bend te večeri. Koliko je bila beskrupulozna buka, toliko je bila i beskrupulozna i sirova njihova glazba i stav na pozornici. Bilo je to pravo pankersko lansiranje odjeba cijeloj situaciji – ignoriranje činjenice da je prostor pred njima uglavnom prazan, bili krivi mi kao organizatori, šugave okolnosti ili anksioznost mladih ljudi u kojima su rijetki oni koji podržavaju mladu scenu. Eke Buba potencijala svakako imaju, ali je pred njima dug put. Na kraju krajeva kao i pred nama, koji unatoč svemu idemo dalje. Idući Inkubator je na rasporedu 30. travnja. Stoga, stej tjund.

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X