E.N.D., Kevlar Bikini i Entropist u DVA OSAM

E.N.D., Kevlar Bikini, Entropist

Geenger Records i DVA OSAM u četvrtak 21. travnja priređuju večer žive rock glazbe sa žešće strane audio-vizualnog spektra. Ako bi cjepidlačili i navodili preciznije, u nabrajanju bi se izdvojili death & trash metal / HC punk / noise rock / doom / stoner i slični podžanrovi.

E.N.D., poznati i kao Evil Never Dies, jedan su od najstarijih aktivnih metal bendova iz Hrvatske, osnovan 1996. godine u Zadru. Počeli su kao hardcore bend pod velikim utjecajem agresivnih zvukova Sick of it All i Hatebreed, dok danas ovaj trio štuje kompleksan groove, zademfane tonove u drop štimu i nabrijane rifove, zapakirane u njihovu prepoznatljivu mješavinu thrasha, death metala i hardcore punka, privlačnu ljubiteljima umjetnika kao što su Meshuggah, Napalm Death, Sylosis i Whitechapel.

Nakon tri albuma u posljednjem desetljeću, bend se vraća s EP-jem od 5 stvari pod nazivom “A Grave Deceit”. Nove stvari podižu prijeteći zvuk E.N.D.-a na višu razinu u izvedbi, riječima pjesama, dinamici i produkciji. Chug it out!

Kevlar Bikini je zagrebački HC punk, metal, noise-rock trio koji je bio u samoizolaciji puno prije nego što je to postalo obavezno. Iz ovog poduhvata društvenog distanciranja proizašao je i četvrti album “OPT-OUTism”, pun zvučne agresije podijeljene u deset visokooktanskih pjesama s opakim vokalima, masivnim rifovima, pamtljivim bas-linijama i čvrstim bubnjarskim dionicama koje će vas protresti od glave do pete.
U Zagrebu se pojavljuju nakon odrađene desetodnevne turneje po Velikoj Britaniji.

Entropist je instrumentalni doom trio iz Rijeke s primjesima space, psychedelic, post & stoner rocka. Krenuli s početkom 2018., a ovo ljeto u planu im je odlazak u studio na snimanje albuma prvijenca. Za sebe kažu da sviraju u vrlo niskom štimu i da vole velik i masan zvuk.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X