Umro je utjecajni jazz fusion basist i R&B pjevač Michael Henderson

Svirao je na utjecajnim fusion albumima Milesa Davisa.

Michael Henderson (foto: Wikipedia)

Preminuo je jazz fusion basist i R&B pjevač Michael Henderson. Imao je 71 godinu. Vijest je potvrđena na izvođačevoj službenoj Facebook stranici. Henderson je bio poznat po svom radu s Milesom Davisom 1970-ih i svirao je na njegovim ranim fusion albumima Jack Johnson (1971), Live-Evil (1971) i Agharta (1975).

“Pjevač, tekstopisac, inovator bas gitare, glazbeni producent, otac i sin Michael Henderson danas je u svom domu, Atlanti Georgia, mirno prešao u život okružen obitelji i voljenima… Dotaknuo je živote mnogih i uzvratio im ljubav kroz brojne koncerte, snimke, intervjue i turneje koje je volio,” stoji u objavi na društvenim mrežama.

Henderson je rođen u Yazoo Cityju u državi Mississippi. Početkom 60-ih preselio je u Detroit kako bi svirao kao studijski glazbenik. Tijekom karijere svirao je s Marvinom Gayeom, Arethom Franklin, Steviejem Wonderom, The Dramatics i mnogim drugima. Izdao je i nekoliko solo albuma, počevši od “Gold” iz 1976. godine. Posljednji samostalni album “Bedtime Stories” objavio je 1986. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X