23. Liburnia Jazz Festival

Liburnia Jazz Festival

23. Liburnia Jazz Festival i ove godine najavljuje mnoštvo koncerata za ljubitelje jazza i dobre glazbe. Mjesto i vrijeme je vjernim hodočasnicima jazza odavno poznato – Opatija, prvi vikend u srpnju (07.-09. srpanj).

Festival će tradicionalno otvoriti Puhaći orkestar Lovran u petak, 07.07. u 19:00 h koji će u stilu dixieland parade radoznalce zatečene na Lungomaru dopratiti do Ljetne pozornice. Na Ljetnoj pozornici će u 21:30 h opatijska publika imati priliku uživati u koncertu japanskog trubača Takuye Kurode koji još nikada nije svirao u Hrvatskoj premda je već odavno stekao kultni status među zaljubljenicima u jazz glazbu. Večer će energičnom i modernom svirkom otvoriti mladi glazbenici Dino Ivelja Quarteta.

Svaki Opatijac zna da subotnje jutro započinje na tržnici. No u subotu, 08.07. tamo će ih dočekati probrane autorske skladbe i svjetske jazz uspješnice u izvedbi Robert Mikuljan Trija. Predvečernji koncert ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer rezerviran je za The Blues Brothers Project u izvedbi SuperCover Banda. Svima poznate blues i soul skladbe nepogrešivo oduševljavaju posjetitelje, a virtuozna svirka rasplesat će i najsramežljivije. U 21:30 Ljetnu pozornicu zauzima Juna Serita, jedna od izvornih članica i osnivačica japanskog banda i YouTube senzacije Tokyo Groove Jyoshi. Njihov glazbeni spot »What is Hip?« dosegao je milijune pratitelja na društvenim mrežama, a “Funk No. 1”, čak 8.5 milijuna pregleda u manje od godinu dana. Kritičari i sljedbenici su jedinstveni u jednom: Juna Serita je Princeza funka i jedna od najboljih basistica svijeta.

U nedjelju, 09.07. Liburnia Jazz Festival ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer zatvara French Touch : Accordion Trio novi glazbeni projekt najnagrađivanijeg hrvatskog multiinstrumentalista Elvisa Stanića posvećen harmonici, tangu, francuskoj šansoni i valceru. Njihova glazba odvodi na šetnju pariškim ulicama, poziva na tango u Buenos Airesu, propitkuje južnoameričku senzualnost i neobuzdanu radost francuskog ´joie de vivre´.

Ulaznice za koncerte 23. Liburnia Jazz festivala koji se održavaju na Ljetnoj pozornici možete kupiti na prodajnim mjestima i on-line na www.mojkarte.hr te sat vremena prije početka koncerta na ulazu u Ljetnu pozornicu.

Za sve ostale koncerte, ulaznice se ne naplaćuju.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X