Nova lica hrvatskog filma obilježavaju Dan Europe besplatnim projekcijama

Dan Europe

Već 15 godina traje filmska ljubavna priča Potprograma MEDIA, Deska Kreativne Europe – Ureda MEDIA Hrvatske i hrvatskih kreativaca, filmskih i televizijskih profesionalaca te autora videoigara.

Svake se godine 9. svibnja slavi Dan Europe ‒ obljetnica je to povijesne Schumanove deklaracije iz 1950. godine, ali i prvog službenog koraka u stvaranju Europske unije. Diljem Europe održavaju se brojna događanja koja u fokus stavljaju sadržaje što veličaju mnogostrukost i raznovrsnost Starog kontinenta, upoznajući tako javnost s radom svih relevantnih europskih institucija i organizacija kojima je cilj promidžba europskih vrijednosti.

Ove godine, 9. svibnja u zagrebačkoj Uraniji – prostoru kreacije, s početkom u 17 sati u fokusu centralnog događanja su nedavne hrvatske filmske uspješnice te će u razgovoru sudjelovati producentica Rea Rajčić (Eclectica) te redateljica i scenaristica Judita Gamulin predstavljajući debitantski igrani film ‘Ostavi vrata otvorena’, producentica, redateljica i scenaristica Karla Lulić (Dobar film) te glumica Judita Franković Brdar predstavljajući debitantski igrani film ‘Ogledalo za slavuja’ redatelj i scenarist Petar Orešković predstavljajući svoj debitantski igrani film za djecu „Mladi Tesla i kradljivci ideja” te dokumentarni film ‘Mjerenje neba’. Razgovor će moderirati Martina Petrović, voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske.

Nakon razgovara organizirano je prikazivanje kratkometražnih filmova autorica i autora.

Na besplatnim projekcijama gledat će se filmovi:

Cvijeće ( 18 i 30′), Judita Gamulin

Dvije obitelji u posjetu su očevima koji dijele bolničku sobu. Jedna obitelj svađa se oko trivijalnih problema, a druga obitelj ima potpuno drugačiju perspektivu.

U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga (20′), Karla Lulić

U selu kršćanskih fanatika svećenik Petar predan je svome pozivu. Jedne nedjelje nakon mise Petar poželi sladoled. Međutim, tome se protive slastičar i stanovnici sela, koji žele očuvati krepost svoga svećenika. On će pak učiniti sve za taj jednostavan užitak.

Ustaj Miro, brzo, brzo! ( 20′), Petar Orešković

Film pripovijeda o ispraznosti života glavnog lika – mladog poslovnog čovjeka čiji se život sastoji od ponavljanja svakodnevne dosadne rutine. Uz previše posla i trke za uspjehom i nametnutim standardima, Miro shvaća da je potpuno osamljen. U njemu se budi svijest o tome da nije sretan i on tone u maštanja, te odlučuje promijeniti svoj život.

Posjetitelje događanja, publiku filmova čeka i tombola s bogatim nagradama; čuvajte odreske besplatnih ulaznica koje ćete dobiti na ulazu! Nagrade je osigurao DKE – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s prijateljima.

U uvodnim pozdravnim riječima obratit će se predstavnici Ministarstva kulture i medija, Predstavništva Europske komisije, voditelj g. Ognian Zlatev te Hrvatskog audiovizualnog centra, ravnatelj Christopher P. Marcich.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X