Nakon Pušenja, rat i u Crvenoj jabuci, bubnjar u Torontu osniva vlastitu frakciju

Darko Jelčić Cunja za Jutarnji je list izjavio da mu je Dražin Žerić Žera dužan za više od pedeset koncerata.

Crvena jabuka (foto: Branko Radovanović/Wikipedia)

Što je to u posljednje vrijeme u zraku da se u legendarnim sarajevskim bendovima iskopavaju ratne sjekire, padaju tužbe i osnivaju se različite frakcije? Evo, netom što je trakavica o Zabranjenom pušenju doživjela neku vrstu epiloga odgađanjem koncerta Neleta Karajlića Rock El Classico na sijećanj iduće godine, sad se i u Crvenoj jabuci poveo javni rat između bubnjara Darka Jelčića Cunje i frontmena Dražena Žerića Žere, jer prvi kaže da mu potonji duguje isplatu za više od pedeset odrađenih koncerata.

“Došli smo do brojke od više od pedeset neplaćenih gaža. Žera bi naplatio koncerte, ali ja kune nisam vidio,” izjavio je Cunja za Jutarnji list. Stoga kaže da osniva vlastitu Crvenu jabuku koja će biti “moja, naša, bolja Crvena Jabuka”. Bend će osnovati u kanadskom Torontu i zvat će se Cunja i Crvena jabuka.

Cunja je s matičnim sastavom iz financijskih razloga prekinuo suradnju prije nekoliko godina, a osim toga bio je nezadovoljan smjerom u kojemu je Žera vodio zvuk benda. Kao i u sagi o Pušenju, i ovdje Cunja dovodi u pitanje Žerino autorstvo u bendu, tvrdeći da je Žerić samo pjevač “te da nije sudjelovao u kreativnim procesima,” javlja Jutarnji, jer “devedeset posto pjesama Crvene jabuke” potpisuje suosnivač benda Zlatko Arslanagić.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X