Jura Stublić & Film u Tvornici kulture

Jura Stublić (foto: Press)

Jura Stublić & Film održat će u subotu, 7. listopada 2023. godine svoj tradicionalni jesenski koncert u Tvornici kulture. Omiljeni i neponovljivi novovalni glazbenik i njegov Film i ove se godine vraćaju na pozornicu Velikog pogona kako bi odsvirali svoje najveće hitove iz više od četiri desetljeća duge karijere.

Nakon prošlogodišnje proslave godišnjica triju velikih i važnih albuma, Jura Stublić & Film ponovno će zagrebačku publiku provozati na valovima svojih kultnih melodija. Grupa Film svoj je debitantski album ”Novo! Novo! Novo! Još jučer na filmu a sada i u vašoj glavi” u izdanju Helidona objavila značajne 1981. godine, a njihova je diskografija obilježila čitave osamdesete. Uskoro je snimljen i ”Film u Kulušiću – Live”, a već 1982. godine, motivirani dekadencijom jednog velikog povijesnog razdoblja, objavljuju album ”Zona sumraka”, nakon koje su uslijedili ”Sva čuda svijeta” (1983.) te ”Signali u noći” (1985.). Albume ”Sunce sja!” (1987.) i ”Zemlja sreće” (1989.) s novim članovima postave benda objavljuju pod imenom Jura Stublić & Film. Budući da je Jura uvijek pomno promatrao svijet, a atmosferu, svoje doživljaje i osjećaje kao pjesnik i glazbenik posebnog senzibiliteta pretakao u pjesme, s promjenom političke situacije u devedesetima 1992. godine objavljuje album ”Hrana za golubove” na kojemu će se naći antiratne i domoljubne ”E, moj druže beogradski”, ”Bili cvitak” te ponovno objavljena pjesma ”Dom”. Uslijedile su i dvije kompilacije: ”Greatest Hits, Vol. 1” (1994.) na kojoj se našla i značajna ”Chicago” te ”Greatest Hits, Vol. 2” (1996.). Na albumu iz 2001. godine u izdanju Croatia Recordsa, ”Sve najbolje”, objavljena je i nova pjesma ”Ana Nirvana”.

Iako nisu diskografski aktivni već više od dvadeset godina, Jura Stublić & Film svojim koncertima vraćaju u osamdesete, u to važno razdoblje novog vala koje je oblikovalo, kako hrvatsku, tako i regionalnu glazbenu scenu. Njihove su pjesme u sebi zauvijek zabilježile komadić vremena koje svakom svirkom ponovno oživljava. Najveći su hitovi obilježili mnoštvo generacija, a njihov bezvremenski zvuk nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Stublić je svoj život posvetio glazbi jer je vjerovao da jedino tako zaista može promijeniti svijet, a važna je tematika njegovih pjesama uvijek bila ljubav koju već desetljećima dijeli sa svojom publikom. Za svoj je rad dobio i najveće moguće priznanje – Porina za životno djelo, te vječnu ljubav publike koja redovito pohađa njegove koncerte.

Romantični roker ovog će listopada u Tvornici kulture ponovno razgaliti srca i grla vjerne publike. ”Srce na cesti”, ”Neprilagođen”, ”Radio ljubav”, ”Valovi (68 – 77 – 87)”, ”Sjećam se prvog poljupca”, ”Pjevajmo do zore”, ”Mi nismo sami”, ”Zamisli”, ”Doći ću ti u snovima”, ”Ivana” samo su neki od nebrojeno mnogo hitova koje je napisao i odsvirao Stublić sa svojim Filmom, a u svaku izvedbu i desetljećima kasnije iznova ulijevaju iskrene emocije i ljubav prema glazbi.

Ulaznice po early bird cijeni od 15 eura potražite na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X