Noć mračne elektronike: Incirrina, Zarkoff u Močvari

Incirrina (Foto: promo)

Močvara u srijedu 6. 9. organizira mračni elektro-synth koncert na kojem će nastupiti grčka senzacija Incirrina te domaći čarobnjak Zarkoff.

Incirrina je jedan od najvažnijih predstavnika nove europske electronic synth scene, a njihova dva albuma dobila su odličan prijem kod kritike i publike. Ovaj duo sjajno plovi glazbenim pravcem koji je posljednjih godina u Europi doživio veliki revival i koji je iznjedrio mnoštvo sjajnih bendova. Incirrina je jedan od onih upečatljivijih koji nude cijeli doživljaj – odličnu glazbenu podlogu i upečatljive tekstove.

“Usta su nam bila čvrsto zatvorena. Željeli smo vrištati i taj vrisak pretvoriti ne samo u izlaz iz te situacije već ga upotrijebiti kao način razumijevanja među ljudima. Željeli smo se pobuniti protiv svega, ali i odgovoriti na osjećaj unutarnjeg kaosa, bespomoćnosti i straha od urušavanja svijeta. Samoća, nasilje, očaj, društvena nepravda, biopolitika, ali i ljubav, humanost i odrastanje glavne su teme albuma.” Tim je riječima Incirrina objasnila kako je teklo stvaranje njihovog zadnjeg albuma “Lip Led Scream” koji je objavljen prošle godine. Taj album donio im je mnogo pozitivnih kritika od publike i kritike, a komentari na njihovom Bandcamp profilu govore kako se Incirrina s razlogom može smatrati jednim od predvodnika nove electro pop scene.

Zarkoff je prisutan na europskoj electro sceni već duže vrijeme, s povremenim izletima u druge žanrove. Član je zagrebačkog kolektiva bRave i vlasnik studija Sensorium. Osim radeći na vlastitom materijalu i brojnim autorskim projektima, dobar dio vremena provodi radeći miks i mastering za autore s rostera izdavačkih kuća poput Creme Organization, R Zone, Return to disorder, Enfant Terrible/Gooiland Elektro etc. Solo album pod naslovom “Sweet Obsolete” izdaje 2015. za francuski label Unknown Pleasures Records, na kojem, unatoč sveprisutnim ritam mašinama i sint bas linijama dosta naginje prema post-punku, na trenutke i glam rocku. Album je nakon samo dva tjedna dospio na vrh European Alternative Charts.

Vrata 20h, koncert 21h

Upad u pretprodaji: 6 €/45,21 kn
Upad na dan događanja: 8 €/60,28 kn
Pretprodaja ulaznica: mochvara.hr

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X