Kozmodrum u Centru za kulturu Novi Zagreb

Kozmodrum u Centru za kulturu Novi Zagreb

Kozmodrum će 15. rujna, s početkom u 20:00 sati odsvirati prvi koncert u jesensko-zimskoj sezoni u sklopu ciklusa Jazz Point Novi Zagreb kao dijelom manifestacije Dani Remetinca 2023.

Pod kreativnim vodstvom iznimnog bubnjara Janka Novoselića ovaj je bend na neki način pomaknuo glazbene (pod)žanrove te inkorporirao elemente koji će vas zasigurno potaknuti na pokret i ples.

Kozmodrum je nastao 2015. godine kao ideja da se jazz glazba spoji sa plesnom klupskom glazbom. Idejni začetnik je bubnjar i kompozitor Janko Novoselić koji je za taj projekt okupio ekipu glazbenika s kojima već dugo surađuje i svira; Ivan Kapec na gitari, Goran Delač na basu, Elvis Penava na gitari i Hrvoje Galler na klavijaturama. Rani počeci su se dešavali u Zagrebačkom Jiggy’s Baru gdje je Kozmodrum na redovnoj bazi svirao i isprobavao razne ideje i aranžmane.

Uslijedio je i prvi album “Na Tragu Satelita” izdan za vlastitu etiketu Zona Muzika koji je naišao na odlične kritike. S drugim albumom “Gravity” (izdan za PDV Records), Kozmodrum je zakoračio još dublje u svijet elektroničke glazbe, kako plesne tako i ambijentalne. Taj album je osvojio i nagradu Porin za ‘najbolji album alternativne klupske glazbe’ 2018. godine. Iako sklon eksperimentima Kozmodrum je zadržao svoj plesni izričaj i na trećem albumu koji je jednostavno nazvan “Kozmodrum”, izdan za novu etiketu Rika Muzika.

Taj je album upravo 2021. godine osvojio mnoge DJ ljestvice diljem svijeta pa su album puštali Gilles Peterson i Tom Ravenscroft na radiju BBC6, zatim i Toshio Matsuura na Tokijskom Worldwide FM, i mnogi drugi radio urednici i DJ-evi koji su nastavili taj niz. Jazz i fusion improvizacije, post-rock eksperimenti, house i techno estetika, pa čak i afrokubanska ritmika; sve se to nalazi na križanju gdje nastaju kompozicije koje piše Janko Novoselić.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X