Alternativni novosadski festival Ljubav i Bes dolazi u Zagreb i Čakovec

Ljubav i Bes (Foto: promo)

Alternativni muzički festival Ljubav i Bes iz Novog Sada gostuje u Hrvatskoj. Vikend “izlet” na zapad počinje u petak 9. veljače u Zagrebu, gdje će u klubu Attack, u zgradi Medike u sklopu Ljubavi i Besa nastupiti četiri benda. Domaći rokenrol pankeri Vipera i dub propovjednici Kalikamo (Chakka iz Kali Fat Dub-a sa live bandom) kao i opasno dobri hardcore-metal panksi All Except One i Polywhy iz Srbije.

Dan kasnije Ljubav i Bes karavana seli se u Čakovec, gdje će ih ugostiti Centar za mlade, u svom klubu Prostor. Lineup je sličan, s tim da će umjesto Vipere, ulogu domaćina odigrati Dead Dog Summer i Youth Against. Uglavnom, hardcore, metal i punk večer sa megalomagičnim dub završetkom.

I u Zagrebu i u Čakovcu ulaznica će koštati drskih 8 eura, a vrata za publiku biti otvorena u 20.30 sati.

Ljubav i Bes je manifestacija koja se do sada održala šest puta na različitim lokacijama u Srbiji. Skoro na svim izdanjima nastupali su i izvođači iz Hrvatske, suradnja kolektiva postoji odavno, te je ideja za gostovanje, nekako bila spontan i logičan korak. Uglavnom, dva benda dovodimo sa sobom, u oba grada udružujemo se s domaćinima i pravimo show. Također, ozbiljno ćemo poraditi na tome da koncerti zvuče i izgledaju dobro”, poručuje Milan Čekrdžin Cef, jedan od organizatora.

Donosimo i proglas Festivala: “Ljubav i Bes rade drugovi za drugarice, drugarice za drugove…i sve one koji se žele zabaviti, slušaju dobru muziku na kvalitetnom ozvučenju, u ozbiljnom koncertnom prostoru. Nikako nismo zadovoljni programom koji nam nude državne institucije kulture, isto tako se grozimo tezgarskih nastupa raznoraznih cover i tribute bendova po koje kakvim klubovima, trgovima i kvanama. Jednostavno, imamo potrebu za nečim drugačijim, a to nešto drugačije, nam nitko drugi napraviti neće, pa smo zasukali rukave. Ljubav i bes je naš odgovor! Pritom, da ne bude zabune, kad kažemo da je Ljubav i bes underground, DIY (do it yourself) subkulturna manifestacija to stvarno i mislimo. Sami dizajniramo propagandni materijal, samimontiramo i postavljamo bine, rasvetu, ozvučenje, sami čistimo smeće.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X