Miki Solus najavljuje koncert u Zagrebu novim spotom ‘Very Stupid Song’

Što je zajedničko sladoledu, mrtvome dupinu i Hirošimi? Na prvu ništa, ali već na drugo čitanje jasno je k’o da se radi o još jednoj pjesmi Mikija Solusa koji je pisao svakakve pjesme u svojoj karijeri, ali nikada ovakvu.

Miki Solus “Very Stupid Song”

Za “Very Stupid Song” Miki Solus kaže da je toliko bedasta da će čak i najpametniji među nama ostati iznenađeni razinom stupidnosti koja se prožima kroz nju: „Guten Tag, Hirošima, na ulici je zima, u plavoj Ford Fiesti švercam mrtvoga dupina…“ – samo je jedan od mnogih „genijalnih“ stihova koji se provlače kroz ovaj akustični rep uradak.

Ipak, spot je vrlo dobar, pa čak i zabavan zbog morskog ambijenta malog i pitoresknog Selca u kojem je sniman. Također, Mikijeva gitara dala je svoj život za ovaj spot i sada ona mirno spava u morskim dubinama.

Produkciju pjesme, koja je snimana u SIPA studiju, potpisuje Silvio Pasarić, a za spot je kriv Pavle Kocanjer, a.k.a. Vjetroslav Prdinski.

„Ova pjesma je moja posveta dedinoj staroj plavoj Ford Fiesti, koja zasigurno nije imala mrtvoga dupina u gepeku, ali su se tamo često vozili obiteljski psi. Taj auto je prešao preko 300000 km i s njime sam jednom prilikom stigao čak i do Grčke. Osim toga, u njemu sam razvozio bend na koncerte od Vardara do Triglava i on me nikada nije izdao (osim jednog puta u Neumu kada se skoro raspao na cesti). Danas se više ne proizvode takvi auti, pa ova pjesma može poslužiti mlađim generacijama kao prozoru prošlost. E da, deda ju je svojevremeno kupio od Šake sa Srednjaka – Željka Mavrovića,“ rekao je Miki Solus

Koncertna promocija albuma Groblje pjesama, održat će se u Zagrebu 7. lipnja u Crnome mačku.

“Very Stupid Song” dostupna je digitalno na linku, kao i cijeli album “Groblje pjesama”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X