U2, Bill Clinton i Sarajevo u dokumentarcu ‘Poljubite budućnost’ na Maxu

Priča o sarajevskom otporu tijekom opsade grada 1990-ih.

‘Kiss the Future’

Dokumentarni film „Poljubite budućnost” (Kiss the Future), redatelja Nenada Čičina-Šaina dostupan je na Max streaming platformi. Film je otvorio Sarajevo Film Festival prošle godine, gdje je osvojio nagradu publike za najbolji dokumentarni film.

„Poljubite budućnost“ je priča o sarajevskom otporu tijekom opsade grada 1990-ih i prati gradsku alternativnu scenu, koja je koristila glazbu i umjetnost kako bi izazvala promjene i privukla svjetsku pažnju, a poslijeratni koncert grupe U2 bio je proslava teško osvojene pobjede grada nad nacionalizmom.

Film opisuje iskustva ove izuzetne zajednice, koja je nastavila raditi, stvarati i živjeti u gradu tijekom cijele opsade. Kako blokada traje godinama, življenje postaje čin obrane, a rock i punk muzika inspiriraju i odvlače pažnju od svakodnevnog užasa granata i snajpera.

U filmu se pojavljuju Bono, The Edge, Adam Clayton, Bill Clinton, Christiane Amanpour, Mirsad Purivatra, Vesna Andree Zaimović, Senad Zaimović, Enes Zlatar, Alma Catal Hurem, Boris Šiber i Srđan Gino Jevđević.

Producenti filma „Poljubite budućnost“ su Matt Damon i Ben Affleck za Pearl Street Films i Sarah Anthony za Good Wolves Production. Izvršni producenti filma su Drew Vinton, Madison Ainsley, Alan Moloney, Jennifer Pitcher, Nenad Čičin-Šain i Bill S. Carter, dok scenarij potpisuju Nenad Čičin-Šain i Bill Carter.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Uncategorized

Idi na Vrh
X