Konstrakta predstavlja novi singl ‘Zabava’

Pjesma istražuje zabavu kao najmoćniji alat suvremenog svijeta, koji nadilazi i prisvaja sve aktivnosti, čini nas pasivnima i iscrpljuje.

Konstrakta (foto: Press / Universal Music Serbia)

Konstrakta, jedna od najistaknutijih glazbenica na regionalnoj glazbenoj sceni, predstavila je svoj novi singl „Zabava”, koji donosi svjež i jedinstven zvuk svojstven njenom autorskom radu. „Zabava” je odsad dostupna na svim glazbenim platformama.

Na pitanje o značenju pjesme, Konstrakta nije dala detaljnu izjavu već je kratko rekla: „Nemam vremena za to, nemam vremena ni za što, moram se zabavljati”.

Konstrakta je poznata po tome što kroz glazbu progovara o važnim društvenim temama, a „Zabava” nije izuzetak. Pjesma istražuje zabavu kao najmoćniji alat suvremenog svijeta, koji nadilazi i prisvaja sve aktivnosti, čini nas pasivnima i iscrpljuje. U svijetu u kojem zauzimamo stavove, identitete, svrstavamo se i vjerujemo, pjesma naglašava kako se suštinski i u stvarnosti ništa ne događa.

Autori glazbe su Ana Đurić Konstrakta i Milovan Bošković, dok aranžman uz njih dvoje potpisuju Jovan Antić i Ivan Bon. Tekst pjesme napisala je sama Konstrakta, što dodatno naglašava njen osobni pečat i stav. Singl „Zabava” nastao je u glazbeničinom primarnom studiju Gruvlend, a objavljuje ga pod distribucijom Virgin Music Label & Artist Services, koji je dio velike Universal Music obitelji.

Nakon nastupa u Zagrebu u sklopu programa Ljeto u MSU, Ana Đurić Konstrakta najavila je svoj prvi veliki samostalni koncert u Beogradu. Zajedno s matičnim bendom Zemlja Gruva, nastupit će u Plavoj dvorani Sava Centra u četvrtak, 19. rujna, od 20:30, i publici prirediti specijalni audio-vizualni performans. Ulaznice za veliki beogradski koncert Konstrakte i Zemlje Gruva su u prodaji na svim prodajnim mjestima Ticket Visiona kao i online.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X