Dunja Knebl u Lisinskom

Dunja Knebl (foto: Promo)

Dunja Knebl jedna je od predvodnica hrvatske etno scene, a na koncertu koji će se održati 12. ožujka 2025. u Lisinskom pridružit će joj se neki od brojnih umjetnika s kojima je surađivala tijekom 30 godina bogate karijere.

Svoju je ljubav prema glazbi javnosti otkrila 1993. izvodeći danas prepoznatljivim kristalnim nježnim glasom slabo poznate međimurske narodne pjesme. Nastavila je izvoditi tradicijske pjesme na hrvatskom, ruskom i engleskom jeziku, osmislila je dvije glazbene monodrame, nastupala je u predstavi Viet-Rock zagrebačkog SEK-a, bavi se pisanjem i prevođenjem, vodi radionice o hrvatskoj glazbenoj baštini…

Neumorna je istraživačica starih tradicijskih napjeva, a pjesme obrađuje na temelju notnih i tekstualnih zapisa koje pronalazi u knjigama – zbirkama.

Diskografski je iznimno aktivna te je dosad objavila 22 albuma. Na tim je albumima surađivala s brojnim glazbenicima, a na ovoj posebnoj proslavi etnoglazbe na pozornici će joj se pridružiti dio njih:
Lidija Bajuk, Mojmir Novaković, Nina Romić, Adam Semijalac, Teo Martinović, Lidija Dokuzović, Goran Farkaš, Nenad Kovačić, Dunja Bahtijarević, Vanesa Petrac, Zoran Majstorović, Irina Vitorović, Hrvoje Ban, Sven Pavlović, Tomo Sombolac, Vedran Živković, Hrvoje Nikšić, Martin Turšić, Danijel Maoduš i Roko Margeta.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X