Metalci Greynoise predstavili svoj prvi EP ‘Konnekt’

Bend postaje sve popularniji na alternativnoj sceni.

Greynoise (foto: Promo)

Na metal scenu u Hrvatskoj ozbiljno je stupio mladi bend Greynoise – ovaj peteročlani sastav predstavio je jučer (10. srpnja) svoj prvi EP “Konnekt” pred publikom zagrebačke Glazbene kuće.

U ožujku objavljen prvi singl “Red river” već je snažno odjeknuo među ljubiteljima žanra i poklonicima alternativne scene, ali i šire, a Greynoise do kraja godine planira snimiti i cijeli album.

Bend u sadašnjem sastavu djeluje tek oko godinu dana, no iza njih su već brojni nastupi. Pune repertoar brojnih glazbenih događanja, a pozornicu će dijeliti s bendom Jelusick na daruvarskom festivalu Daruvar Rock City 23. kolovoza.

Članovi benda Greynoise već ostvaruju impresivne glazbene rezultate, poput vokalistice koja je nastupila kao predgrupa svjetski poznatom metal bendu Nazareth. Redom 20-godišnjaci, članovi Greynoisea su Lea Magzan za mikrofonom, Vjeko Zuhrić Novaković za bubnjevima, Vilim Petrina na bassu te Viktor Petrina i Vanja Cvijanović na gitarama.

Prvi EP Greynoisea pod nazivom “Konnekt” na kojem su još radili i Luka Kramar (nekadašnji član benda, nedavno proglašen pobjednikom natjecanja Hrvatske glazbene unije “Status Juniori”) i Ivan Šolc, sastoji se od šest pjesama. “Konnekt” je mješavina svega jer pjesme su heavy, ima tradicionalnih elemenata i mekanijih dijelova, ali ono što ih povezuje je tema. Nadamo se da publika čuje influence i da ljude kroz čitanje i slušanje pjesama potaknemo na razmišljanje”, poručila je Lea.

Greynoise je alt metal bend čiji zvuk korespondira sa zvukom bendova poput Alice in Chains, kako su dodali članovi, istaknuvši da pritom stvaraju svoj vlastiti glas. “Dovoljno smo različiti u bendovima koje volimo, a dovoljno se žanrovski preklapamo. Ne čujem u našim pjesmama direktan utjecaj, ali ima puno malih stvari”, rekao je Vilim.

Njihovi tekstovi odišu melankolijom koju precizno snažnim glasom iznosi vokalistica Lea Magzan. A upravo su joj melankolija i emocije inspiracija za pisanje teksta. “I negativne emocije mogu donijeti nešto lijepo. Iz tih trenutaka crpim inspiraciju. A inspirira me i vizualna umjetnost jer smatram da je glazba umjetnost koja spaja sve. Glazba je u svemu”, poručila je Lea.

Cijeli EP “Konnekt” je dostupan na svim digitalnim servisima, a sastoji se od šest pjesama:

  • Voodoo Doll
  • Red River
  • Back To Sleep
  • Delores
  • My Own Paradise
  • Ljeljo

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X