Muzej voštanih figura u Dublinu nakon kritika uklonio ‘odvratnu’ skulpturu Sinead O’Connor

‘Jednostavno nije nimalo sličila na nju’, rekao je brat pjevačice u radijskom intervjuu nakon što je skulptura otkrivena i brzo uklonjena.

Voštana figura Sinead O’Connor (foto: YouTube Screenshot)

Muzej voštanih figura u Dublinu uklonio je ‘groznu’ figuru Sinead O’Connor nakon negativnih komentara koji su se proširili na društvenim mrežama.

Muzej je figuru O’Connor predstavio u četvrtak i ubrzo nakon toga naišao na brze kritike, uključujući i one obitelji pokojne zvijezde, zbog djela koje je više sličio androidu koji glumi čovjeka nego pjevačici. Uzbuna je postala toliko glasna da je Nacionalni muzej voštanih figura morao zaključati komentare na objave na društvenim mrežama.

Sineadin rođeni brat, John O’Connor, usporedio je figuru s britanskom znanstveno-fantastičnom lutkarskom serijom “Thunderbirds”. “Jednostavno nije nimalo nalikovalo na nju. Mislio sam da je užasna”, rekao je John za emisiju Liveline radija RTÉ, napominjući da je vidio realističnije lutke u izlozima robnih kuća.

Nakon negativnog publiciteta vezanog za figure, Paddy Dunning, direktor muzeja voštanih figura koji je u radio emisiji rekao da je Sineadin prijatelj, izjavio je da će figura biti uklonjena i izmijenjena kako bi ustupila mjesto “točnijoj reprezentaciji” pjevačice. Dunning je okrivio kipara figure, PJ Josepha Hegartyja, ističući kako je umjetnik nedavno otišao u mirovinu i da će to biti njegov “konačni doprinos Nacionalnom muzeju voštanih figura”.

Kad je “remek-djelo” prvi put otkriveno, muzej je na društvenim mrežama objavio da lik O’Connor odaje počast Hegartyjevoj “nevjerojatnoj karijeri i nasljeđu koje ostavlja za sobom u svakoj pomno izrađenoj figuri”. Međutim, u petak je Dunning priznao da kada je prvi put vidio kip Sinead, nije “imao onaj osjećaj koji inače imam kod PJ-evog fantastičnog rada.” Kaže da su nastavili s prezentiranjem, “ali sinoć nisam spavao”, nastavio je Dunning. “Morao sam donijeti odluku da otkažem kip. Preuredit ćemo ga, ali ovom prilikom moramo biti bolji.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X