freekind. u Močvari

freekind.

Slovensko-hrvatski neo-soul duo freekind. vraća se u Zagreb, točnije u Močvaru. Ove multitalentirane glazbenice poznate su i po suradnji s globalno popularnim V-jem iz k-pop benda BTS kojem su glazbeno, tekstualno i producentski pomogle na čak pet od ukupno šest pjesama na njegovom samostalnom albumu “Layover”. Datum koncerta je 5. listopada (subota). Ulaznice po early bird cijeni od 12 eura mogu se kupiti preko sustava Core Event, a uskoro će biti dostupne i u Dirty Old Shopu. Pretprodajna cijena će im zatim biti 15 eura, a na ulazu će, ako ih ostane, koštati 18 eura.

Duo freekind. uspješno piše novu eru regionalnog neo-soula i primjetno se ističe iz mase. Međunarodni duo koji čine hrvatska pijanistica i pjevačica Sara Ester Gredelj i slovenska bubnjarka Nina Korošak Serčič dokazuje da ljubav prema RnB, hip-hop i soul glazbi može osloboditi ljude, podići ih i usaditi im nadu.

Scena se upoznala s duom 2020. godine, s EP-om “not good enough”, što je bilo dovoljno za njihove prve nastupe na festivalima i konferencijama poput MENT Ljubljana i Waves Vienna. Koncertnu karijeru po regiji nastavile su na Ljubljana Jazz Festivalu i na najvećim europskim showcase festivalima poput Reeperbahn festivala u Hamburgu, kultnog Eurosonic Noorderslag festivala u Nizozemskoj i francuskog festivalu Europavox.

Prvi dugometražni album “Since Always And Forever”, koji je objavljen pod okriljem izdavačke kuće Butter92 i distribucijske podrške Légère Recordings, donosi 12 pjesama, među kojima su singlovi Visualize, Happiness, Good Vibrations, Bright Light i Carry You već postali redovni dio glazbenog programa internacionalnih radio postaja poput FM4 u Austriji, Radio Eins i Flux FM u Berlinu.

Njihov album “Since Always and Forever” kanalizira esenciju zlatnog doba hip hopa, ali na svjež i inovativan način, uključujuči elemente popa, neo soula i jazza . Rezultat je prepoznatljiv zvuk koji odaje počast svojim korijenima, istovremeno pomiče granice i kreira svoj vlastiti put. To je dokaz sposobnosti freekind. da spoji žanrove i stvore zvuk koji je istovremeno nostalgičan i progresivan.

“Pjesme govore o našem putovanju, vjerojatno i o tvom. Govore o rastu, prihvaćanju, boli, užitku, radosti, tuzi i ponekad jednostavno lijepim trenucima. Plakale smo, plesale, smijale se i grlile. I sve smo to uhvatile na albumu”, napisale su između ostalog na službenoj web stranici benda.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X