Poslušajte ‘Heard a Train’, izvadak s albuma Marka Lanegana ‘Bubblegum’

Pjesma će se naći na nadolazećem reizdanju ‘Bubblegum XX’.

Mark Lanegan u Tvornici kulture (Foto: Vedran Metelko)

Prethodno neobjavljena pjesma sa ‘Bubblegum’ sessiona Marka Lanegana izašla je u petak kako bi se obilježila 20. godišnjica albuma prije luksuznog reizdanja albuma kasnije ovog mjeseca. “Heard a Train” ima jezivu kvalitetu nakon njegove smrti 2022. i jedna je od rijetkih pjesama cijelog benda s tih sessiona.

‘Bubblegum’ je objavljen 2. kolovoza 2004. i brzo je postao favoritom kritike zbog načina na koji su pjesme spajale Laneganov hrapavi glas i aluzije na upotrebu droga s nervoznim gitarističkim ekspresionizmom i lelujavim blues ritmovima. “Umorio sam se od čitanja stvari o svojim pločama kao što su ‘folk i alt-country'”, rekao je Lanegan za Rolling Stone prije izlaska albuma. “Zato sam zamislio [‘Bubblegum’] kao rock album.”

Reizdanje “Bubblegum XX” sadrži originalni album, kao i EP “Here Comes That Weird Chill (Methamphetamine Blues, Extras & Oddities)” i 12 dosad neobjavljenih pjesama, poput “Heard a Train”. Jedna od njih je duet s Beckom za koji je ovaj nedavno snimio svoj doprinos, a nekoliko su demo snimke koje je Lanegan snimio s Troyem Van Leeuwenom iz Queens of the Stone Age u raznim hotelskim sobama.

“Te hotelske demo snimke su u bile praktički zaboravljene”, izjavio je Van Leeuwen. “Kad sam čuo da je Mark umro, počela su mi se vraćati sjećanja na njih. Pretražio sam svoju arhivu i nekako ih uspio pronaći. To je pravi Markov dar svima koji ga volimo i njegov neuljepšani izraz ljepote. Sa svakim slušanjem, ponizan sam i počašćen što ih mogu s vama podijeliti.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X