Objavljen popis dobitnika natječaja za sufinanciranje koncerata AJMO!

Čak 12 dobitnika zbog iznimne kvalitete prijava.

AJMO!

Natječaj projekta “AJMO!” za sufinanciranje koncerata započeo je polovicom lipnja, a sada su napokon poznati i dobitnici i to njih dvanaest umjesto prvotno planiranih deset.

Najveći broj prijava pristiglo je od organizatora iz manjih sredina i gradova – udruga, javnih ustanova, samostalnih umjetnika, trgovačkih društava i obrta, ciljanih skupina koje su do sredine srpnja ispunjavale prijavnice. Nezavisno povjerenstvo vrednovalo je prijave organizatora prema unaprijed definiranim kriterijima bodovanja te odabralo organizatore za sufinanciranje, koji su obvezni realizirati predloženi program u razdoblju od 1. listopada 2024. do 1. ožujka 2025. godine.

Potpora koju su organizatori putem natječaja osvojili iznosi za svakog posebno po 10.000€. Unatoč početnom planu da se dodijeli deset puta po 10.000€, zbog iznimne kvalitete prijavljenih kandidata, nezavisno povjerenstvo i organizatori natječaja odlučili su proširiti broj dobitnika na dvanaest.

Dobitnici koji će uskoro početi planirati provedbu svojih programa su, abecednim redom: Art radionica Lazareti, Centar urbane kulture Regenerator, Centar za mlade Čakovec, Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda, Koordinacija udruga mladih Siska, Studio Panorama j.d.o.o. (Atelier Futura), Udruga Kolektiv 4B, Udruga K.V.A.R.K., Udruga kreativnog alternativnog razvoja kulture “ATRIBUT”, Udruga Vlajter-ego Benkovac, Udruga za poticanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti – Prizma, Udruga za promicanje urbane kulture A.R.L.A.

Predstavljanje projekta AJMO! (Foto: Marko Uzelac)

“Ovaj pilot projekt organizirali smo uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija upravo s ciljem poticanja koncertne aktivnosti i razvoja publike u manjim mjestima izvan makroregionalnih centara Hrvatske i jako nam je drago vidjeti ovako dobar odaziv i toliko kvalitetnih prijava”, rekao je Dražen Baljak, suosnivač Ureda za izvoz glazbe i predsjednik Hrvatske glazbene unije.

“Projekt je isključivao održavanje programa u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, a izvođači zainteresirani za sudjelovanje (njih više od 300), prijavili su se ranije putem poziva i potom su raspoređeni u četiri jakosne skupine. Prilikom prijava smo već odabrali po jednog izvođača iz svake skupine, a mnogi od njih će sada imati priliku nastupiti u manjim gradovima”, nadovezao se Davor Drezga, suosnivač Ureda za izvoz glazbe.

Koncerti će se održati u čak 12 različitih gradova organizatora: Benkovac, Čakovec, Dubrovnik, Đakovo, Knin, Križevci, Krk, Sisak, Slavonski Brod, Šibenik, Zabok, Zadar. Službeno predstavljanje dobitnika održati će se na SHIP festivalu u Šibeniku, 13. rujna 2024.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X