Dark Funeral i Fleshgod Apocalypse u Boogaloou

Dark Funeral i Fleshgod Apocalypse u Boogaloou

Nakon gotovo 15 godina black metal giganti Dark Funeral vraćaju se u Zagreb u sklopu europske “Let the Devil In” turneje. Njima će se pridružiti talijanski sympho death metalci Fleshgod Apocalypse, zatim drevnim Rimom opsjednuti Ex Deo koji ima čak četiri od pet članova Kataklysma, a večer će otvoriti francuski melodični deathcore bend Kami No Ikari. Ova iznimna svečanost održat će se 19. siječnja (nedjelja) u zagrebačkom Boogaloou. Ulaznice kreću s prodajom u četvrtak, 19. rujna točno u podne preko Hangtime ticketinga. Cijena early bird ulaznica je 33 eura, a nakon što se rasprodaju, pretprodajna cijena bit će 36 eura. Na dan će ako ih ostane koštati 39 eura. Uskoro će biti dostupne i u Dirty Old Shopu. Početak događaja je u 17:30.

Dark Funeral jedno je od najvećih black metal imena uopće. Osnovali su ga gitaristi Blackmoon i Lord Ahriman 1993. u Stockholmu, dok njihov “The Secrets of the Black Arts” svakako spada u klasike žanra. Dosad su izdali sedam albuma, a najaktualniji od njih, “We Are the Apocalypse” promovirat će ovom prilikom. Bend od svojih samih početaka djelovanjem, sviranjem i lirikom nije pretjerano blagonaklono gledao prema kršćanstvu, dok im je Anton Szandor LaVey bio kudikamo srcu miliji. Članovi benda su: Lord Ahriman – gitara, Heljarmadr – vokal, Chaq Mol – gitara, Jalomaah – bubnjevi i Adra Melek – bas. Ljubitelji žestokog crnometalnog prangijanja i blast beatova nikako ne bi smjeli propustiti ovu svirku.

Fleshgod Apocalypse vraća se u Zagreb nakon devet godina. Perugia je grad u kojem su ponikli 2007. godine. Njihov spiritus movens Francesco Paoli bio je valjda na svim sviračkim i kreativnim pozicijama u tom bendu. Njihov stil može se opisati kao sympho/tech death metal, a od veljače 2024. krasi ga i sjajni vokal Veronice Bordachinni. Dosad su izdali šest albuma. Najsvježiji od njih, “Opera”, bit će predstavljen hrvatskoj publici. Vrijedi istaknuti i njihovu suradnju s bendovima kao što su Epica i Kreator.

Ex Deo je kanadski death metal bend nastao 2008. u Montrealu. Osnovao ga je karizmatični frontman benda Kataklysm Maurizio Iacono koji provjereno uživa veliku popularnost u Hrvatskoj. Tematski su vezani za Rimsko Carstvo, što je naravno povezano i s Maurizijevim talijanskim korijenima. Tijekom nastupa bend nosi lagano modificirane uniforme rimskih legija. Dosad su snimili četiri studijska albuma, a svakako vrijedi istaknuti da su surađivali s Nergalom iz Behemotha i Karlom Sandersom iz Nilea, kao i članovima bendova poput Septicflesh, Gravevorm, Tristania, Keep of Kalessin.

Kami No Ikari je francuski melodic deathcore bend, osnovan 2020. godine, a djeluju u Parizu.
Pod snažnim su utjecajem japanske kulture i njene estetike u općem smislu, koriste koto (tradicionalni japanski instrument), ime benda znači “bijes bogova” itd. Kome je imalo Zemlja Izlazećeg Sunca, ovaj bend propustiti ne smije.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X