Majstori iz serijala ‘A je to!’ uskočili i u prvu slikovnicu

Generacije su odrasle uz njih, a sada ih možete upoznati kroz prvu slikovnicu na hrvatskom jeziku.

Slikovnica ‘A je to!’ (foto: Igor Maračić)

Svi znamo da kad omiljeni animirani majstori Pat i Mat iz serijala “A je to!” zasukaju rukave, dogodit će se nešto nezaboravno. Nakon uspjeha bojanke “A je to!”, Rockmark donosi iznenađenje za sve ljubitelje urnebesnih popravaka – prvu slikovnicu ovog serijala na hrvatskom jeziku, pod nazivom “Pat i Mat mijenjaju pločice”. Ovaj naslov otvara cijeli niz slikovnica posvećenih najpoznatijim (i najnespretnijim) majstorima u povijesti animacije.

Za sve koji su možda zaboravili, Pat i Mat su legendarni likovi iz češke animirane serije “A je to!” (poznate i kao “I to je to!”). Serija je prvi put emitirana davne 1976. godine, a 1989. su konačno dobili i imena – Pat (onaj u žutoj majici) i Mat (onaj u crvenoj majici). Njihova imena dolaze od riječi Patlal i Matlal, što bi se otprilike moglo prevesti kao Nespretni i Trapavi – vrlo prigodno, zar ne?

Zašto ih volimo? Jer su nas kroz desetljeća nasmijali svojim nevjerojatnim kombinacijama kreativnosti i nespretnosti. Serija “A je to!” postala je pravi kultni hit, prikazivana u brojnim zemljama, uključujući i Hrvatsku, gdje su Pat i Mat osvojili srca velikih i malih gledatelja.

Pat i Mat mijenjaju pločice – slikovnica:
https://www.instagram.com/p/DAEG4_ZoM58/?img_index=3

U novoj slikovnici na hrvatskom jeziku pratimo ove omiljene nespretnjake kako se (ne)uspješno snalaze u mijenjanju pločica. Ako ste mislili da će im ovaj jednostavan zadatak proći glatko, možda ste zaboravili da je s Patom i Matom sve moguće – samo ne očekivano! Hoće li na kraju posao biti obavljen? Hoće li kuća preživjeti? Ne znamo, ali znamo da će biti zabavno.

Slikovnica “Pat i Mat mijenjaju pločice” prava je prilika da nove generacije upoznaju ovu urnebesnu dvojicu i njihov osebujan pristup popravcima, a roditelji da se prisjete kako su uz njih odrasli. Provjerite kako će proći mijenjanje pločica; hoće li zadatak biti obavljen na njihov karakterističan – najneučinkovitiji, a istovremeno najmaštovitiji način? Odgovor svi znamo – A je to!

Prvi službeni hrvatski prijevod “A je to!” slikovnice objavljen je u izdanju Rockmarka i dostupan u prodaji na njihovoj zagrebačkoj lokaciji Ul. Hrvatske bratske zajednice 4 (kod NSK) ili na webshopu Rockmark.hr.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X