U kina stiže ‘Megdan’, sportska drama prema ideji Đorđa Balaševića

Sredinom listopada, točnije 10. 10., u domaća kina stiže sportska drama „Megdan: Između vode i vatre” čiji je idejni začetnik popularni kantautor Đorđe Balašević, a čije je stvaranje i produkciju nastavio njegov sin Aleksa Balašević i ime filmu dao prema očevoj istoimenoj pjesmi iz 1983. godine. Film prati Petra, nekadašnju vaterpolsku zvijezdu čija je ishitrena…

‘Megdan’ (foto: Promo)

Sredinom listopada, točnije 10. 10., u domaća kina stiže sportska drama „Megdan: Između vode i vatre” čiji je idejni začetnik popularni kantautor Đorđe Balašević, a čije je stvaranje i produkciju nastavio njegov sin Aleksa Balašević i ime filmu dao prema očevoj istoimenoj pjesmi iz 1983. godine.

Film prati Petra, nekadašnju vaterpolsku zvijezdu čija je ishitrena reakcija prije sedam godina rezultirala tučnjavom u kojoj je poginuo njegov vaterpolski kolega i sin njihovog klupskog trenera. Sada, nakon što se povukao iz sporta radi kao zaštitar u noćnom klubu i povremeno odrađuje amaterske boksačke mečeve.

No, kad sazna da je njegov bivši vaterpolski klub pred gašenjem zbog financijske krize, Petar se odlučuje na rizik profesionalnih borbi kako bi se odužio treneru za grešku iz mladosti i napokon suočio s onim što ga godinama proganja…

Emotivnu sportsku dramu upotpunjuje i to da je autor i producent Aleksa Balašević vlasnik organizacije Megdan Fight pa su borilačke kulise i cameo iznenađenja popularnih boraca preslika stvarnosti.

Uz Aleksu, na scenariju su radili njegova sestra Jelena Balašević i Gvozden Đurić, srpski redatelj i scenarist školovan na novosadskoj Akademiji umjetnosti, odgovoran za uspješne i hvaljene srpske serije „Grupa” i „Mama i tata se igraju rata”. Inače, Gvozden Đurić i producent Uroš Tomić potpisali su ugovor s podružnicom HBO Europe o razvijanju zajedničkih projekata, od kojih su dva u pripremi – film „Biće novih leta” i serija „Liberta”. Zapaženu ulogu u filmu ima i druga Đoleta kćer, Jovana Balašević, koja je zaokružila obiteljsku potporu na ovom dugo planiranom i pripremanom projektu.

Petra glumi markantni Viktor Savić (“Montevideo”, “Šišanje”, “Vera”), njegovog netipičnog menadžera glumi popularni Enis Bešlagić (“Naša mala klinika”, “Montevideo”, “Kriza”, “Žigosani u reketu”) a trenera s također mutnom prošlošću iskusni Vojin Ćetković (“Vratiće se rode”, “Ranjeni orao”, “Mama i tata se igraju rata”, “Tanje vinove loze”).

U sporednim ulogama su pjevačica Maya Berović, crnogorski MMA borac Vaso „Psihopata” Bakočević i jedno popularno ime borilačkog svijeta čiji se reveal čuva za samo prikazivanje!

Od 10. listopada, ova sportska drama nabijena adrenalinom i efektivnim scenama u ringu i oktogonu dolazi na platna u Cineplexx i odabrana kina!

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X