Paramount Styles i Elysian Fields u Močvari

Paramount Styles i Elysian Fields

U Zagreb se 20. listopada, nakon pauze od 13 godina vraćaju Paramount Styles, bend koga je 2007. godine osnovao Scott McCloud, gitarist i pjevač Girls Against Boysa, indie heroja iz devedesetih, a nedjelja uvečer je savršen termin za uranjanje u svijet njihovog indie noir popa.

Uz bubnjara Alexisa Fleisiga, također iz Girls Against Boys, kao i niz gostujućih glazbenika, McCloud je s Paramount Styles objavio tri albuma – “Failure American Style”, “Heaven’s Alright” i “Distant Karma”. Jednak broj koncerata odsvirali su u Zagrebu, u Teatru &TD i Tvornici kulture, da bi se s vremenom aktivnost benda smanjivala i ustupala prostor ostalim projektima na kojima su radili McCloud i Fleisig, poput sjajnog povratničkog albuma “A Brief Moment In The Sun” njihovog post hardcore benda Soulside, uz povremene europske i američke nastupe i s Girls Against Boys.

Paramount Styles je od početka odlikovala mračna i cool estetika koja je krasila i Girls Against Boys. No, u ovom slučaju bez suvišne buke, koju su ostavili u devedesetima, bend pliva u intimnijoj i poluakustičnoj atmosferi, slično onome što su radili neprežaljeni Sparklehorse, ali i The National i Interpol, kao i Tom Waits i Lou Reed. Da se ne pretvore u još jedno slavljenje vlastite prošlosti, Paramount Styles na ovoj turneji predstavljaju i nove materijale, a do kraja godine se očekuje i objavljivanje četvrtog albuma “Make it to Forever” za britanski God Unknown Records.

McCloud i Fleisig su od sredine osamdesetih kao teenage punkeri iz Washington D.C.-a prošli sve – od višemjesečnih američkih i europskih turneja u malim kombijima do velikih major label ugovora sa Capitol Records, no po vlastitim riječima, i dalje se najugodnije osjećaju svirajući intimne koncerte u klubovima poput Močvare. Bez nepotrebne medijske eksponiranosti i pompoznosti, Paramount Styles sviraju ono što i kako vole, ostajući vjerni svojim podzemnim korijenima.

Na ovoj europskoj turneji Paramount Styles nastupaju zajedno s Elysian Fields, eksperimentalnim dream pop bendom osnovanim 1995. godine u New Yorku koje predvodi sjajna pjevačica Jennifer Charles. Stilski pokrivajući široki prostor na kome su istovremeno i Lydia Lunch, Billie Holiday, Siouxsie and the Banshees i Mazzy Star, Elysian Fields stvaraju hipnotičke pjesme prepune melodija koje se isprepliću s mračnim mutacijama popa i alt countryja. Na ovoj turneji promoviraju svoj recentni album “What The Thunder Said”.

Upad u pretprodaji: 14 €
Upad na dan događanja: 18 €

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X