Jerko Jurin sa svojim kvartetom predstavlja album ‘Deceptive Simplicity’

Istaknuti jazz bubnjar mlađe generacije održat će koncertnu promociju albuma početkom listopada u sklopu JazzHR festivala u Zagrebu.

Jerko Jurin Quartet (foto: Marina Uzelac)

Nakon zamijećenog electronic jazz kvinteta Trokut, istaknuti jazz bubnjar mlađe generacije Jerko Jurin predstavlja svoj novi autorski projekt. Riječ je o suvremenom jazz kvartetu pod nazivom Jerko Jurin Quartet s kojim objavljuje prvi album “Deceptive Simplicity”.

Kvartet je nastao 2022. godine u Zagrebu te ga uz Jerka ravnopravno čine vrsni jazz glazbenici, ujedno dobitnici raznih strukovnih nagrada i priznanja – Luka Čapeta na električnoj gitari, Pavle Jovanović na električnoj gitari i Hrvoje Kralj na kontrabasu i električnoj bas gitari. Od samih početaka izvode autorsku jazz glazbu koja utjecaj crpi iz različitih era i pravaca u jazzu te kontinuirano stvaraju svoj vlastiti glazbeni jezik u kojem spajaju različite glazbene utjecaje i koncepte.

Rezultat toga je i njihov prvi zajednički album “Deceptive Simplicity”, objavljen 24. rujna u izdanju diskografske kuće Cantus na kojem se kroz sedam autorskih kompozicija ističu značajke suvremenog jazza, poput improvizacije preko kompleksnih formi i harmonijskih progresija, teksture suvremene elektroničke glazbe, energija rocka, zvukovni pejzaži ambijentalne glazbe i ekspresivnost eksperimentalne glazbe.

Sofisticirane melodije, bogata harmonija i elektroničke teksture kvarteta na tragu su izvođača poput Kneebodya, Kendricka Scotta, Dave Hollanda, Jaga Jazzista, Ambrosea Akinmusirea, Johna Zorna, Flying Lotusa, Radioheada, Boards of Canada, Madliba, Daedalusa i Alessandra Cortinia.

Skladbe su snimljene u travnju ove godine u riječkom studiju Megaphone, a za produkciju je zaslužan Jere Šešelja, u suradnji s članovima kvarteta. Za finalni mix albuma zaslužan je Neven Marinac, dok je mastering radio Filip Vrtarić (FM Mastering). Tonskim snimanjem bavio se Mario Juničić, dok je likovno oblikovanje kreirao Sven Sorić.

Početkom listopada kvartet će album “Deceptive Simplicity” premijerno izvesti i uživo, u sklopu JazzHR festivala, koji se održava od 25. do 27. listopada u zagrebačkom Klubu Kazališta Komedija – Kontesa. Njihov nastup održat će se na navedenoj lokaciji u utorak, 8. listopada, kao uvertira u jesensko izdanje festivala. Ulaznice su dostupne u prodaji putem platforme Ulaznice.hr.

Album “Deceptive Simplicity” dostupan je na digitalnim streaming platformama.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X