Chui za listopad najavili novi studijski album ‘Do zvijezda’ i festivalske nastupe

Svirat će u Splitu i Luksemburgu.

Chui u Petom kupeu (Foto: Vedran Metelko)

Zagrebački space jazz sastav Chui s veseljem najavljuje nove diskografske i koncertne aktivnosti za jesen 2024. godine. Naime, bend će održati dva važna koncertna nastupa neposredno uoči izlaska dugo očekivanog novog albuma “Do zvijezda” kojim će nas počastiti već u listopadu.

Dok se spremaju na put do zvijezda, ovaj inovativni sastav poznat po svom jedinstvenom spoju jazza, funka, elektronike i improvizacije, najavljuje tako jesenske festivalske aktivnosti. Naime, Chui će prvo 4. listopada nastupiti na renomiranom, petom izdanju Split at Night Jazz festivala u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika. Zatim će 8. listopada svratiti u Luksemburg kao dio CinEast festivala, koji slavi srednjoeuropsku i istočnoeuropsku kinematografiju, gdje će nas odvesti na putovanje u Berlin 20-ih godina prošloga stoljeća uz live soundtrack za nijemi film Waltera Ruttmanna “Berlin: Simfonija velegrada”.

U Splitu će Chui tako zapečatiti svoju povezanost s raznolikom jazz scenom, dok u Luksemburgu pripremaju poseban spektakl uz kino projekciju, čime će posjetitelje oduševiti jedinstvenim koncertom, odnosno nevjerojatnim audio-vizualnim iskustvom koje će pamtiti. Njihov nastup na CinEast festivalu bit će posebna čast, naročito uzevši u obzir činjenicu da je hrvatska kultura ove godine u fokusu te vrijedi istaknuti kako su bend preporučili iz HAVC-a (Hrvatski audiovizualni centar) čime su ih dodatno motivirali.

Ovaj serijal koncerata nije samo prilika da uživate u glazbi grupe Chui, već i savršena uvertira za njihov novi, sedmi studijski album “Do zvijezda”. Album, kojim Chui nastavlja istraživati granice svog glazbenog izričaja i otvorenosti prema eksperimentiranju i inovaciji, bit će za početak dostupan u digitalnom obliku u drugoj polovici listopada 2024. godine.

Saznajte više:

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X