Petar Ćulibrk koncertno predstavlja novi album ‘Sail Away’

Petar Ćulibrk (foto: Press)

Novo glazbeno izdanje iz koncertnog ciklusa Jazz Point Novi Zagreb donosi zagrebačku promociju novog albuma jazz pijanista Petra Ćulibrka naziva ,,Sail Away”.

Album ,,Sail Away” predstavlja osobni razvoj autora kroz stilski i emotivno šarolike kompozicije, pokušaj izlaska iz vlastite komfor zone te suradnju s drugim glazbenicima. Iznenađenje na ovom albumu su i tri gosta s kojima je Ćulibrk u formi dua snimio 3 kompozicije. Zvonimir Šestak se kontrabasom pridružio na salsi ”Dance Class”, Filip Pavić je svojom gitarom obogatio naslovni valcer ”Sail Away”, a Oliver Potočnik je odsvirao tenor saksofon na modalnom bluesu ”Legacy”.

Petar Ćulibrk rođen je u Dubrovniku (1986) gdje pohađa Umjetničku gimnaziju Luke Sorkočevića, a zatim završava kompoziciju i teoriju na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu. Jazzom se počinje baviti u dobi od 14 godina. Surađivao je s brojnim hrvatskim jazz glazbenicima – Matija Dedić, Jasna Bilušić, Saša Nestorović, Mladen Baraković, Mario Igrec, Zvonimir Šestak, Filip Pavić, Aleksandar Vešić, Miro Kadoić, Jazz Orkestar HRT-a, itd. Od 2010. do danas usavršava se na brojnim seminarima – kod Kennyja Barrona, Tonyja Monaca, Stefana Heckela, Renata Chicca, Joea Kaplowitza, Adama Holzmana, Alana Broadbenta, Erica Reeda.

Dobitnik je 2. nagrade na prvom hrvatskom jazz natjecanju 2015. godine te je 2020. i 2023. nagrađen Statusom u kategoriji najboljeg jazz pijanista.

Njegov solistički album prvijenac nominiran je 2023. godine za nagradu Porin u kategoriji Najbolji jazz album godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X