Umro je Kris Kristofferson

Američka zvijezda country glazbe preminula je u 88. godini.

Kris Kristofferson (foto: Stefan Brending / Wikipedia)

Kris Kristofferson, nagrađivani country pjevač i glumac, preminuo je u 88. godini. Njegov predstavnik je izjavio da je preminuo “mirno” u svom domu na Havajima u subotu, okružen obitelji.

Izjava opisuje Kristoffersona kao “mirovnjaka, revolucionara, glumca, superzvijezdu, seks simbol i obiteljskog čovjeka”. Dobitnik višestrukih nagrada bio je poznat po vrsnom pisanju pjesama, a među ostalim zaslužan je za htitove poput “Me and Bobby McGee” i “Help Me Make It Through the Night”. Glumio je i u hit filmu “Zvijezda je rođena”.

U poruci njegove obitelji stoji da su svi zahvalni za vrijeme koje su proveli s njim. “Hvala vam što ste ga voljeli sve ove godine, a kada vidite dugu, znajte da nam se svima smiješi”, stoji u izjavi.

Rođen u Brownsvilleu u Texasu 22. lipnja 1936., Kristofferson je postao vodeća figura u country glazbi. “Kad sam počeo, bio sam jedan od ljudi koji su se nadali da će uvesti poštovanje prema country glazbi”, rekao je, prema obiteljskoj poruci. “Neke od mojih pjesama koje su postale hitovi su to učinile. Pretpostavljam da bi me zbog toga netko mogao izglasati u Kuću slavnih. Znam da to nije zbog mog zlatnog grla.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X