Što nas čeka u Vintageu u prvoj polovici listopada

Program u klubu u Savskoj toliko je bogat ovaj mjesec da smo njegovo predstavljanje morali podijeliti u dva dijela.

Greenleaf u Vintageu (foto: Izidor Tačković)
  1. listopada – M.I.A. / Bleakness / DDR
MIA

U utorak 1. listopada u Vintage Industrial Bar stižu M.I.A., bend iskovan u pustinji Las Vegasa koji je godinu dana kasnije migrirao u Kaliforniju, postajući dijelom rane punk scene Orange Countyja, redovito nastupajući u zloglasnom Cuckoo’s Nest. Bleakness uzima atmosferu ranih dana gotha u koji unosi snažnu dozu hardcore bijesa, a poput glazbe, njihovi su stihovi mračna opservacija vremena u kojem živimo. Za lokalnu podršku će se pobrinuti DDR, zagrebački bend koji u okviru post punka uspijeva imati svoj autentični stil.

  1. listopada – LALALAR
Lalalar

Nakon malo više od dvije godine turski psihodelični trio Lalalar 2. listopada vraća se u Zagreb, ovaj put u Vintage, napraviti još jedan koncert za pamćenje. Ako volite bendove kao što su Gaye Su Akyol, Altın Gün ili YinYin, onda Lalalar ne smijete propustiti. U svom neobičnom glabenom izričaj nude nostalgiju iz budućnosti kroz zarazne bas linije, višeslojnu elektroniku, koketne gitare i vješto probrane motive iz bogatog arhiva rodne im Anatolije. Njihova glazba je glasna, ideološka i puna energije, savršena za plesni podij. Drugim riječima, “stvaraju muziku koja vas tjera na razmišljanje dok plešete.”

  1. listopada – Zadruga
Zadruga u Vintage Industrialu

Već skoro 35 godina hrvatskom rock scenom, kao motorna pila, reže i pili zabočki biser Zadruga. Nakon dugo vremena, u četvrtak 3. listopada, vraćaju se u Vintage Industrial. Sa svojim demo, a kasnije i studijskim izdanjima, Zadruga je ranih devedesetih postala dio tadašnje hrvatske alternativne scene kojoj su pripadali Majke, Hladno pivo, Pips, Chip & Videoclips, Let 3, Overflow i drugi.

9. listopada – D. & 10KRE

D.

D. je tročlani bend iz Zagreba osnovan 2022. Pristupaju glazbi bez ograničavanja na odreden stil ili žanr što rezultira šarenom lokvom zvuka. Nastupe karakterizira visoka energija i puno improvizacije. Prethodno su nastupali na festivalima poput INMusica, Velvet Festivala i SHIP-a. 10KRE je mlada stoner/sludge trojka iz Zagreba koja se razvila iz jam sessiona u garažama, na ljeto 2023. Zvuk im je mješavina bluesa i prljavih groovy rifova naglašenih s agresivnim vokalima te velikim utjecajem Black Sabbatha. Cilj im je publici pružiti žestok energični nastup uz kvalitetnu glazbu.

10. listopada – Greenleaf / Slomosa / Psychlona

Greenleaf, Slomosa i Psychlona u Vintage Industrial Baru

Bear Stone Festival 10 . listopada dovodi u Vintage Industrial Bar dovodi najbolje od sjevernjačkog stoner rocka uz žestoki zvuk švedskih velikana Greenleaf koje krasi karijera duga 25 godina ispunjenih rifovima; norveškog “toundra rock” fenomena Slomosa i briljantnih britanskih desert rockera Psychlona.

15.10. Black Tusk / Grin

Black Tusk i Grin u Vintage Industrialu

U utorak 15. listopada na krilima novog, sedmog studijskog albuma “The Way Forward” stiže odličan američki sludge/stoner/metal bend Black Tusk, a iako je prvotno bio najavljen Lord Dying, zbog zdravstvenih komplikacija, njihovo mjesto zauzeo je njemački doom fuzz duo Grin.

Ostala događanja:

  1. listopada – DANCE HARD – 15 godina proslava
  2. listopada – alternative / indie mashup party
  3. listopada – DJ Mario Kovač: Štalimir Štalimir
  4. listopada – Stuck in the 80’s

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X