Igor Lumpert & Innertextures u Osijeku

Igor Lumpert & Innertextures (foto: Promo)

U organizaciji Analognog ureda u nedjelju, 6. listopada, u kinu Urania, s početkom u 21 sat, nastupit će Igor Lumpert & Innertextures.

Slovenski saksofonist Igor Lumpert svojim se sviranjem i komponiranjem probio u sam vrh globalne jazz scene, čemu je zacijelo doprinijelo i to što već više od dvadeset godina živi i djeluje u New Yorku. Nakon što je početkom godine oduševio osječku publiku koncertom svog novog kvarteta Synchronicity, Igor Lumpert ponovno dolazi u Osijek, ovaj put sa svojim dugogodišnjim sastavom Innertextures, s kojim je i privukao najveću pažnju kritike. Innertextures su u svojoj bazičnoj formaciji, koju ćemo slušati u kinu Urania, kvartet sa dva saksofona – tenorom i altom – bez električnih instrumenata, koji stvara zapanjujuću količinu energije, emocija i novih ideja.

Uz Igora Lumperta na tenor saksofonu, kvartet čine top džezisti s njujorške odnosno čikaške scene: Greg Ward na alt saksofonu (koji je svirao i snimao s glazbenicima kao što su Prefuse 73, Lupe Fiasco, Tortoise, Linda May Han Oh ili Makaya McCraven), Kenny Grohowsky na bubnjevima (koji je vjerojatno najpoznatiji po čvrstom, zapanjujućem bubnjanju u projektima Johna Zorna) i japanski kontrabasist Masa Kamaguchi, koji će se, kao i obično na europskim turnejama, bendu pridružiti iz Barcelone.

Uz udvostručene saksofone, »zaštitni znak« muzike benda su snažni ritmovi, kompleksnost i nepredvidivost.

Ulaz: 8 EUR

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X