Kensington Lima objavio novi album ‘The Beat That Saved Our Lives’

Album donosi suradnje s istaknutim glazbenim imenima, među kojima su Neno Belan, Toni Starešinić i Mark Mrakovčić.

Kensington Lima ‘The Beat That Saved Our Lives’

Tri godine nakon kritički hvaljenog albuma “Southbound”, bend Kensington Lima predvođen autorom i glazbenikom Josipom Radićem donosi novo studijsko izdanje. “The Beat That Saved Our Lives” treći je album ovog zagrebačkog benda, dostupan na svim digitalnim streaming platformama, a kao najavni singl predstavljena je pjesma “Coming Out at Midnight”, popraćena videospotom.

Nakon hvaljenih prethodnih izdanja, novi album otvara i novo poglavlje za Kensington Lima. Bend donosi osam pjesama koje su većinom snimljene “live” u studiju, hvatajući sirovu energiju i emociju. Uz minimalno nadosnimavanja, pjesme prenose spontanost, atmosferu i duh bendovske sinergije, oslanjajući se na bogate melodije, vokalne harmonije i sviračku raznovrsnost, dok istovremeno potvrđuju status benda koji se ne boji eksperimentirati i izaći iz vlastitih okvira.

Kensington Lima u Kući umjetnosti Arsen (foto: Valerio Baranović)

Treći i dosad najsiroviji album benda

Album “The Beat That Saved Our Lives” obilježava povratak korijenima bendovske glazbe, s naglaskom na zvuk uživo, o čemu Josip Radić kaže: “Ovo je treći i dosad najsiroviji album benda. Većina pjesama je snimljena uživo u studiju, s kompletnim bendom koji svira istovremeno, uz minimum nadosnimavanja. Nisu naši stari bili u krivu, ima nešto posebno u tome dok bubanj grmi s gitarama, zato i naslov albuma. Hvala svima koji su svirali i ohrabrivali, nadam se da ćemo uskoro ove pjesme predstaviti i uživo na koncertima – tamo im je i mjesto!“

Naslovna pjesma “The Beat That Saved Our Lives” zajedno s pjesmama poput “Coming Out at Midnight” i “When the Tour Is Over” odražava tematsku i glazbenu srž albuma – sirovi, iskreni i energični zvuk koji se naslanja na tradiciju rocka i americana žanra. Uz Radića, koji potpisuje većinu pjesama, svoj autorski doprinos dali su i Lovorka Sršen te Neven Kolarić.

Prateći videospot spomenutog najavnog singla redateljski potpisuju Anna Moor i Beyond Pines Films, a kako otkrivaju članovi benda, jedina uputa koju su dali redateljima je: “Hoćemo atmosferu s razuzdanih rođendanskih tuluma Freddieja Mercuryja”, što su, kako i potvrđuju, na kraju itekako dobili.

U radu na albumu sudjelovala istaknuta glazbena imena

Uz standardnu postavu benda koju čine Josip Radić, Lovorka Sršen, Davor Capković, Danijel Benko, Karlo Kurtalj i Sven Stažić, album donosi i suradnje s raznovrsnim istaknutim gostujućim glazbenicima. Među njima su Vedran Križan, Vedran Baotić, Toni Starešinić, Mario Klarić, Ana Kabalin i Neno Belan, čiji je prepoznatljivi autorski potpis dodatno obogatio zvuk albuma. Na produkciji su radili Josip Radić, Leo Anđelković, Hrvoje Prskalo, Neno Belan, Vedran Baotić i Mark Mrakovčić kojemu je ovo prva suradnja s bendom nakon zajedničkog rada na prvom albumu Kensington Lima iz 2016. godine.

Prepoznatljivost na domaćoj glazbenoj sceni

Kensington Lima posljednjih godina etablirao se kao jedan od najzanimljivijih rock’n’roll aktera na domaćoj glazbenoj sceni. Dosadašnja dva albuma donijela su im pozitivne osvrte i publike i kritike, kao i priznanje u obliku nagrade Rock&Off za rock album godine (2021.). Uz matični bend, Radić je aktivan i kao autor pjesama niza hrvatskih izvođača.

Kensington Lima (foto: Pavle Kocanjer)

Uz novi album i singl “Coming Out at Midnight”, bend uskoro najavljuje i nadolazeće koncerte na kojima će publici uživo predstaviti pjesme koje, kako sami kažu, tek tada u potpunosti oživljavaju.

Album “The Beat That Saved Our Lives” je od 4. listopada dostupan na svim digitalnim streaming platformama.

POPIS PJESAMA:

  1. The Beat That Saved Our Lives
  2. Knebworth
  3. Means So Much
  4. Sleep Tight
  5. Coming Out at Midnight
  6. The Back Seat of My Car
  7. The Same Mistake
  8. When the Tour Is Over

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X