Funk Shui i Aracataca u ‘Žarištu’ u Kontesi – klubu kazališta Komedija

Funk Shui (Foto: Stefan Trepeski)

Glazbeni program Žarište i ove jeseni nastavlja s koncertnim aktivnostima u Klubu Komedija
Prvi na pozornicu u novom izdanju Žarišta stat će makedonski bend Funk Shui i šibenski bend Aracataca

Centar za kulturno društveni razvoj Novi prostori kulture kroz koncertni program Žarište nastavlja predstavljati autorske izvođače u samom centru Zagreba. Na pozornicu Kluba Komedija 17. listopada stat će makedonski bend Funk Shui uz koji će nastupiti i šibenski bend Aracataca.

„Sretni smo i ponosni što Žarište nastavlja ove jeseni te što se napokon ponovno slušamo u Klubu Komedija. Na Žarištu smo odlučili isprobati nešto novo pa smo uveli novu dinamiku u program i publici ćemo predstaviti izvođače koji su dio regionalne scene. Nadamo se da će Funk Shui i Aracataca uživati u svojim nastupima te da će ih domaći slušatelji lijepo prihvatiti“, komentirao je Hrvoje Laurenta, privremeni ravnatelj Centra za kulturno-društveni razvoj Novi prostori kulture.

Aracataca (foto: Promo)

Program Žarište nastavlja se nakon veoma uspješne serije koncerata u svibnju i lipnju. Program je ugostio čak sedam bendova na šest koncertnih večeri te ukupno privukao gotovo 1000 posjetitelja. Osim što je publika dobila novo mjesto za druženje uz autorsku glazbu, Žarište je autorskim glazbenicima osiguralo prostor s profesionalnim uvjetima za izvođenje. Program sufinancira Grad Zagreb te je dio šire inicijative za poticanje kulturnog i društvenog razvoja grada.

Funk Shui je eklektični kolektiv iz Sjeverne Makedonije koji stalno istražuje nove puteve glazbenog izričaja. Kolektiv je debitirao je 2012. godine, a prošle godine predstavio i svoj treći album Nikogash Pak. Njihov opus mješavina je različitih stilova, a kolektiv ga opisuje kao iskustvo koje obuhvaća niz emocija, stilova i utjecaja. Osim u zemljama regije, Funk Shui je nastupao i u evropskim državama poput Velike Britanije, Poljske, Austrije, Njemačke i Nizozemske.

Prije njih na pozornicu će stati indie rock bend Aracataca. Bend je osnovan 2022. godine, a lokalno su poznati po svojoj energičnosti i jedinstvenom zvuku. Nakon dva predstavljena singla bend će uskoro predstaviti EP izdanje inspirirano raznim glazbenim žanrovima, od bossa nove do post-punka.

Ulaznice su dostupne putem sustava Entrio, a sve novosti i raspored nastupa dostupni su na Facebook i Instagram stranicama programa.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X