Gavro Kvartet i Marko Churnchetz u Koprivnici

Gavro Kvartet i Marko Churnchetz

Već ovog petka 11. listopada koprivnička publika ponovno ima priliku uživati u izvedbama izuzetnih jazz glazbenika u sklopu jesenskog dijela ciklusa ‘Jazz From the Woods’. U Koprivnicu ovoga puta stižu glazbenici iz Slovenije, Austrije i Srbije okupljeni u sastavu Gavro Kvartet koji je prošle godine osnovao slovenski gitarist Tilen Gavranović. Bend uz njega čine i Lenart De Bock – saksofon, Miloš Čolović – kontrabas te Andreas Reisenhofer – bubnjevi. Njihov novi album ‘Let’s Wait and See’ na kojem gostuju svjetski poznati trubač Jim Rotondi te pijanist Marko Churnchetz biti će objavljen 9. listopada, a već dan kasnije bend kreće na turneju u sklopu koje će nastupiti u Austriji, Njemačkoj, Hrvatskoj, Češkoj i Sloveniji.

Predstavit će se i koncertom u Koprivnici gdje će im se pridružiti i Marko Churnchetz, jedan od vodećih slovenskih suvremenih glazbenika koji je već više od 10 godina prisutan na međunarodnoj jazz sceni. Živio je u New Yorku gdje je snimao i nastupao s poznatim imenima njujorške jazz scene među kojima su i Jonathan Kreisberg, Mike Moreno, Billy Hart, Seamus Blake, Marcus Gilmore, Rez Abbasi, Mark Shim, Alex Sipiagin, Joe Locke i mnogi drugi. Kao lider je objavio pet albuma hvaljena od strane kritike, od kojih je jedan – Devotion (Whirlwind Recordings, 2014) – američki portal „All About Jazz” uvrstio među 20 najboljih snimaka te godine, uz velika imena kao što su Brian Blade, Ambrose Akinmusire, Tigran Hamasyan, Jason Moran i drugi. Njegov posljednji album Roads, objavljen u prosincu 2021. godine, a snimio ga je sa Big bandom RTV Slovenije.

Koncert će se održati u Lucky Baru, Ulica Josipa Vargovića 4 (bivši Kaktus) s početkom u 21 sat, a ulaz je slobodan zahvaljujući pokrovitelju Gradu Koprivnici, Lucky Baru te brojnim volonterima iz Udruge Jazz klub Koprivnica.

Sljedeći koncert iz ‘Jazza From the Woods’ ciklusa’ najavljen je već za 25. listopada kada nastupaju zagrebački i koprivnički jazz glazbenici u sklopu serijala Sunrise Session, a održat će se u Klubu FUNK.

Više o programima u sklopu ‘Jazz From the Woods’ ciklusa saznajte na Facebook i Instagram stranicama Jazz kluba Koprivnica.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X