Bivši član Mr Bunglea proglašen krivim za ubojstvo djevojke

Theobaldu ‘Theu’ Lengyelu prijeti doživotna zatvorska kazna nakon izricanja presude u studenom.

Theobald Lengyel (foto: Santa Cruz County Sherrif’s Office)

Theobald “Theo” Lengyel, bivši član grupe Mr Bungle, proglašen je krivim za ubojstvo svoje djevojke u prosincu prošle godine.

Porota u Santa Cruzu vijećala je samo jedan dan prije nego što je u petak (11. listopada) izrekla osuđujuću presudu. Lengyelu prijeti doživotna zatvorska kazna kad bude osuđen u studenom.

54-godišnja Alice “Alyx” Kamakaokalani prijavljena je kao nestala prošle godine, a zadnji put je viđena 3. prosinca 2023. Istragu o njezinu nestanku tada su pokrenule policijske postaje Capitola i policijske postaje El Cerrito.

Lengyela su vlasti identificirale kao osumnjičenika, a zatim je uhićen u siječnju pod sumnjom za ubojstvo nakon što su ljudski ostaci osobe za koju se sumnja da je Kamakaokalani pronađeni u šumovitom području parka Berkeley u Capitoli u Kaliforniji, dok je njezin automobil posljednji put viđen ispred Lengyelove kuće.

Tijekom suđenja, tužitelji su proizveli audiodatoteku preuzetu s Kamakaokalanina telefona koja je snimila verbalnu svađu para u noći njezina ubojstva, praćenu audiozapisom onoga za što su tužitelji tvrdili da je Lengyel kako davi Kamakaokalani na smrt.

Tužitelji nisu otkrili snimku sve do 22. rujna – mjesec dana od početka suđenja. Prema Associated Pressu, u audiosnimci se može čuti par kako se svađa nakon što je Kamakaokalani rekla Lengyel da ne želi izaći te večeri. Lengyel je tada navodno vikao na Kamakaokalani: “Mogao bih ti zgnječiti jebeni mozak.”

Svađa je tada postala fizička, a audio datoteka bilježi kako Kamakaokalani moli za svoj život i hvata zrak.

Lengyel i Kamakaokalani prethodno su bili u braku, a mediji poput Stereoguma izvijestili su da je Lengyel ranije bio pod istragom zbog obiteljskog nasilja. Par se razveo 2017., a iste godine Kamakaokalani je podnijela zahtjev za zabranu prilaska.

Glazbenik je najpoznatiji kao jedan od osnivača kalifornijskog art-metal benda Mr Bungle, koji je osnovan 1985. godine. Svirao je klavijature i saksofon na prva dva izdanja, njihovom istoimenom albumu iz 1991. i albumu iz 1995. “Disco Volante”, a svirao je u bendu oko desetljeća prije nego što je napustio postavu.

Mr Bungle se raspao 2000. Međutim, ponovno su se okupili 2020. kada su objavili nanovo snimljenu verziju svog demo snimka iz 1986., “The Raging Wrath Of The Easter Bunny”. Lengyel nije sudjelovao na ponovnom okupljanju.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X