Što nas čeka u drugoj polovici listopada u Vintage Industrialu

Program u klubu u Savskoj toliko je bogat ovaj mjesec da smo njegovo predstavljanje morali podijeliti u dva dijela.

Maybeshewill (Foto: Roberto Pavić)
  1. listopada – Lika Kolorado
Lika Kolorado

“Sateliti u orbiti” novi je album koji će Lika Kolorado objaviti nakon ljeta, a bend je najavio koncertnu promociju svog novog izdanja. U Vintage Industrial Baru 16. listopada predstavit će nove pjesme, ali i dobro poznate stare hitove s prethodna dva studijska izdanja. Ulaznice za koncert možete nabaviti online u Dirty Old Shopu, a uskoro će biti dostupne i fizičke ulaznice koje ćete moći nabaviti u Vintage Industrial Baru, Grifu i Dirty Old Shopu.

  1. listopada – Bad Copy
Bad Copy

U četvrtak 17. listopada u Vintage Industrial vraćaju se barabe iz Bad Copy. Izvode samo hitove i pripremaju najgori žur do sad: “Dođi na Bad Copy žurku / Pečemo prase i ćurku / Mleveno meso i kupus / Sto miliona maraka je ufur.” Ulaznice su zapravo po 15/18€, a nađite ih u Dirty Old Shopu (Tratinska 34), Vintageu/GRIFu (Savska 160) ili na Entrio.hr.

  1. listopada – King Buzzo & Trevor Dunn
King Buzzo & Trevor Dunn

King Buzzo iz Melvinsa i Trevor Dunn iz Mr. Bunglea najavljuju turneju King Dunn povodom koje dolaze u Zagreb, u Vintage Industrial Bar u utorak 22. listopada. Osnivač, glavni vokalist i gitarist Melvinsa, jednog od najglasnijih i najutjecajnijih bendova američke indie scene, kreće na tek drugu samostalnu seriju nastupa koja se događa čak desetljeće nakon zadnjih solo svirki. Nastupat će s Trevorom Dunnom, basistom benda Mr. Bungle, koji je dio Melvins Lite projekta, obojica su članovi supergrupe Fantômas, a gostovao je i na albumu “Gift of Sacrifice” kojeg je King Buzzo objavio 2020. Na turneji će Dunn svirati bas gitaru dok će Osbourne pjevati i svirati akustičnu gitaru.

  1. listopada – Septica
Septica

U srijedu 23. listopada u Vintage stižu Septica i neprijatelji! Septica je vinkovačko diplaško-karaokaški klecmer pleh ansambl nastao u sam sumrak 2003. godine. Kroz sastav je do sada prošao niz vrsnih glazbenika koji su odustajali zbog poteškoća s nošenjem tereta slave i problema s intenzivnim izvanbračnim životom i poligamijom. Tko ne dođe požalit će. Tko dođe požalit će. Dođite i požalite! Ulaznice po 10,00 € / 13,00 € nađite u Dirty Old Shopu i Grif Baru, ili online.

  1. listopada – maybeshewill
Maybeshewill u Vintage Industrialu

Maybeshewill, instrumentalni post-rock heroji iz Engleske, vraćaju se u Zagreb i to u Vintage Industrial Bar u četvrtak 24. listopada 2024. Kritika svrstava sjajne britanske Maybeshewill u post rock, post metal ili math rock, stavljajući ih uz bok imenima kao što su Mogwai, Sigur Rós ili 65daysofstatic, dok je bend sam svoj svuk opisao kao instrumentalni rock s elementima elektroničke glazbe. S pet studijskih albuma, desetak kompilacija i isto toliko kraćih izdanja, Maybeshewill su se s korijena na UK sceni u gotovo dva desetljeća karijere otisnuli na svjetske pozornice.

  1. listopada – Superval+: Zippo, Ghastly Ashes / Vaktal
Superval

Superval nastavlja međunarodnu suradnju s državama u kojima postoje inicijative slične Supervalu, koje podupiru i promoviraju mlade izvođače novim Superval+ koncertom 30. listopada u Vintage Industrial Baru. U suradnji sa Špil ligom Kina Šiška, novi Superval+ koncert održat će se 30. listopada u Vintage Industrial Baru, a na njemu će svirati Zippo, Vaktal i Ghastly Ashes, pobjednici 11. sezone slovenskog natjecanja glazbenika srednjoškolskog uzrasta Špil liga.

  1. listopada – Halloween: Po’ Metra Crijeva
Po’ Metra Crijeva (foto: Press)

U četvrtak, 31. listopada, na sam Halloween, u Vintage Industrial Bar dolazi ča-metal bend Po’ metra crijeva, šesteročlana grupa koja inspiraciju crpi iz istarskih legendi, mitova i priča, a glazbu radi pod utjecajem istarske ljestvice i metala. Zvukom benda, uz višeglasno pjevanje, žestoke gitare i bubnjeve dominiraju sopile – tradicionalni hrvatski primorski drveni puhački instrument čije je sviranje „na tanko i debelo“ dio zaštićene UNESCO-ve svjetske kulturne nematerijalne baštine. Ulaznice: 9/11/13€ online ili u Dirty Old Shopu (Tratinska 34).

Ostala događanja:

18. listopada – Praise the 90’s trash party

19. listopada – Disko! Disko! Disko!

25. listopada – Puštaj Nulte!

26. listopada – Don’t stop the Dance – 80’s/ 90’s party

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X