Nina Ćorić i Tamburaški orkestar HRT-a predstavljaju ‘Café De Chinitas’

U spotu pleše plesačica flamenka Vanessa Montero iz Granade, koja će 17. studenog nastupiti u Lisinskom povodom Svjetskog dana flamenka.

Nina Ćorić (foto: Press)

Pjesma “Café De Chinitas” s albuma “Lorca, flamenko & tambura”, objavljenog prošle godine u nakladi Croatia Recordsa, Nine Ćorić i Tamburaškog orkestra HRT-a pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda donosi atmosferu nekoć popularnog mjesta u Malagi u kojem se izvodio flamenko sve do njegovog zatvaranja 1937. godine.

U spotu pleše plesačica flamenka Vanessa Montero iz Granade, koja će 17. studenog nastupiti u Lisinskom povodom Svjetskog dana flamenka. Kao inspiracija za ovu suradnju poslužile su stare španjolske pjesme koje je 1931. na klaviru odsvirao i snimio Andalužanin Federico Garcia Lorca s pjevačicom i plesačicom flamenka La Argentinitom. Time ih je nanovo popularizirao i sačuvao od zaborava.

Tamburaški orkestar HRT-a prvi je tamburaški orkestar na našim prostorima koji izvodi Lorcine pjesme u suradnji s pjevačicom flamenka Ninom Ćorić, a kojima su, kroz aranžmane za tamburaški orkestar, novo ruho dali Krunoslav Seletković, Marko Bertić i Filip Novosel.

Kako uživo zvuči flamenko uz pratnju tambura publika će saznati već 11. listopada, kad Nina i Tamburaški orkestar HRT-a stižu u Slavonski Brod u “Kuću tambure”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X