Svjetska premijera filma ‘Dražen’ u Šibeniku

Snimljen u čast 60. obljetnice rođenja Dražena Petrovića.

‘Dražen’

Svjetska premijera dugometražnog igranog filma ‘Dražen’ redatelja Danila Šerbedžije te autora projekta i producenata Ljube Zdjelarevića i Ivora Šibera, održat će se u ponedjeljak 22. listopada s početkom u 20 sati u Cinestar kinu u centru Dalmare u Šibeniku, uz gostovanje ekipe filma. Film će se tako premijerno prikazati na rođendan Dražena Petrovića u njegovom rodnom Šibeniku, dok će publika nekoliko dana poslije u Zagrebu (28. listopada, Cinestar, Arena Centar) također uživati u jedinstvenom događaju uz posebne goste na projekciji. Ovaj dugo iščekivani film, koji prati život i karijeru jednog od najvećih košarkaša svih vremena u hrvatska kina stiže 31. listopada.

Film ‘Dražen’, snimljen u čast 60. obljetnice rođenja Dražena Petrovića, donosi fascinantnu priču o košarkaškom Mozartu koji je svojom igrom osvojio ne samo Hrvatsku i Europu, nego i SAD. Kroz prizmu ključnih trenutaka Draženovog života, gledatelji će biti uvučeni u njegov svijet nevjerojatne strasti, odlučnosti i posvećenosti sportu koji ga je učinio besmrtnim. Film je sniman, između ostalog, i na autentičnim lokacijama u Šibeniku, Zagrebu, New Jerseyju i New Yorku, što dodatno doprinosi emotivnoj snazi priče.

”Ime Dražena Petrovića izaziva divljenje diljem svijeta ne samo u košarci, već i kao sinonim kako velikim radom ostvarit snove. Dok su ga mnogi upoznali kroz njegove sportske uspjehe, mi smo na velika platna željeli prikazati priču o čovjeku – njegovom odrastanju, odnosu s obitelji i osobama iz privatnog i profesionalnog života koje su ga podržavale na putu prema vrhu. Stoga ovo nije tipičan sportski film, već je naglasak više na Draženovu osobnu priču,” objašnjavaju producenti Zdjelarević i Šiber.

U glavnim ulogama su Domagoj Nižić (Dražen Petrović), Tonko Stošić (mladi Dražen Petrović), Romina Tonković (Renata, Draženova djevojka), Pavle Matuško (Aleksandar Petrović), Lovre Tanfara (mladi Aleksandar Petrović), Zrinka Cvitešić (Biserka Petrović), Dragan Mičaović (Jovan Petrović), Victoria Hauer (Klara), Valentin Perković (Warren LeGarie), Mile Kekin (Mirko Novosel), James Perry (Willis Reed), Anil Joseph (Doctor AJ), Borna Hadžisejdić (Špec).

Autori projekta i producenti filma su Ljubo Zdjelarević i Ivor Šiber, koproducenti Vlado Bulajić, Lija Pogačnik, Dimče Stojanovski, Stefan Orlandić, Milica Jokić, a ostalu ekipu čine redatelj Danilo Šerbedžija, scenarist Ivan Turković-Krnjak, direktor fotografije Ante Cvitanović, skladatelj Hrvoje Prskalo, montažer Davor Bosankić, scenograf Ivo Knezović, kostimografkinje Željka Franulović i Ana Kala Kovačević i majstorica maske Bianka Prskalo.

Film je nastao u produkciji zagrebačke produkcijske kuće Kinoteka, uz koprodukciju sa slovenskim December i srpskim Living Pictures. Film su podržali Hrvatski Audiovizualni Centar, Hrvatska radiotelevizija, Slovenski Filmski Centar i Filmski Centar Srbije, Hrvatski olimpisjki odbor te brojni sponzori i pokrovitelji.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X