Stiže serija o ubojstvu Zorana Đinđića

Od 4. studenog na Maxu.

‘Sablja’ (foto: Max)

Dugoočekivana serija „Sablja” koja govori o ubojstvu srpskog premijera Zorana Đinđića imat će premijeru u ponedjeljak, 4. studenog na Max streaming platformi, kada u ponudu dolaze prve dvije od ukupno osam jednosatnih epizoda.

Godina je 2003. nakon ubojstva srpskog premijera Zorana Ðinđića, zemlja tone u kaos. Proglašeno je izvanredno stanje. Danica, mlada novinarka u usponu, pokušava istražiti pozadinu atentata. Boris, policijski inspektor, polako otkriva propuste unutar istrage, razotkrivajući lanac korupcije koji vodi do zločina iz devedesetih. Mladi kriminalac Uroš se sve dublje upliće u aktivnosti kriminalnog klana koji je izvršio atentat, i sve mu je teže izaći iz vrtloga u kojem se nalazi. U potrebi da dođu do istine, njih troje, postaju žrtve sistema koji pokušavaju razotkriti.

Serija „Sablja“ je jedna od osam serija iz cijelog svijeta koje su odabrane za glavnu natjecateljsku selekciju festivala u Cannesu – Cannesseries 2024. Nagradu za posebnu interpretaciju dobila je cijela glumačka postava serije. Pretpremijera serije je održana i na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, dok je na festivalu Serial Killer održanom u rujnu ove godine osvojila nagradu Primetime Killer za najbolju seriju.

U glavnim ulogama su Dragan Mićanović, Ljubomir Bandović, Milica Gojković, Lazar Tasić, Feđa Štukan, Jasna Đuričić, Miloš Timotijević, Sergej Trifunović, Zlatko Burić, Dubravka Kovjanić, Bojan Navojec i mnogi drugi. Kreatori i redatelji serije su Vladimir Tagić i Goran Stanković koji su ujedno i koscenaristi zajedno s Dejanom Prćićem, Marjanom Alčevskim, Majom Pelević.

Serija je nastala u produkciji RTS-a, This and That Productionsa i Agitpropa.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X