Interpol na dvadesetu obljetnicu reizdali ‘Antics’ kao digitani deluxe album

Interpol slavi 20. godišnjicu svog hvaljenog drugog albuma ‘Antics’ s novim, proširenim izdanjem dostupnim digitalno u sklopu Matadorove serije kataloga Revisionist History.

Interpol (Foto: Pieter van Hattem)

S novim remasteriranim zvukom, raritetom iz “Antics” ere “Direction” i snimkom velikog koncerta iz 2005. godine u Palacio de los Deportes u Mexico Cityju, novi digitalni deluxe svjedoči kao konačan dokument kultnog albuma, kao i dokument meteorskog uspona koji je uslijedio i od Interpola učinio jedan od bendova koji su definirali eru. Reizdanje nadopunjuje širu obljetničku kampanju koja uključuje ograničena izdanja vinila, snimke dosad neobjavljenih koncerata, galerije arhivskih fotografija i koncerte na kojima će bend izvoditi “Antics” u cijelosti.

Nakon dvije godine naizgled beskrajnih turneja, kvartet se vratio početkom 2004. u Tarquin Studios Petera Katisa u Bridgeportu, CT, kako bi snimili svoj drugi album. Već su debitirali s nekoliko pjesama namijenjenih za “Antics” na putu: “Length of Love”, “Narc”, “C’mere”. U međuvremenu, nakon što su iz noći u noć ponovno pregledavali – i iznova izmišljali – materijal iz “Bright Lights”, otkrili su nove snage. U ovim je pjesmama bilo više prostora za eksperimentiranje, za poigravanje aranžmanima i zavrzlamama pojedinih dijelova nego na njihovom prvijencu.

Interpol ‘Antics’

Inerpol je s “Antics” isporučio album još privlačniji od svog proslavljenog prethodnika, bez žrtvovanja dubine koja ih je učinila tako važnim bendom za mnoge. Pjesme su istovremeno privlačnije i šarolikije, otkrivaju se tijekom vremena do stupnja koji se može čuti na nekoliko trenutnih izdanja, ali nikad ništa nije očito.

Frontman Paul Banks rekao je o tome: “Puno vremena, postoje određene teme ili događaji koji inspiriraju pjesme, ali to nije eksplicitno u mojim tekstovima.”

Doista, s Interpolom, stvari su rijetko onakve kakvima se čine. Otkako je objavljen 2004. godine, album “Antics” postao je jedno od Interpolovih najslavnijih djela koji sadrži neke od najpoznatijih pjesama benda, uključujući “Slow Hands” i “Evil”. Do danas je album prikupio više od pola milijarde streamova diljem svijeta i nastavlja skupljati 1,5 milijuna streamova tjedno.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X