Error_2020 objavio EP ‘Muzika za pionire’

Zagrebački bend Error_2020 s ponosom predstavlja svoj novi EP pod nazivom ‘Muzika za pionire’ u kojem nostalgično evocira duh drugarstva i solidarnosti kroz spoj različitih glazbenih žanrova.

Error_2020 ‘Muzika za pionire’

Kombinirajući alternativnu glazbu devedesetih, utjecaje novog vala te energiju garage i punk rocka, Error_2020 donosi jedinstven moderan zvuk koji je istovremeno prožet utjecajima prošlih vremena.

Inspirirana simbolikom pionirske zakletve i vrijednostima zajedništva, “Muzika za pionire” predstavlja jedinstveni poziv na solidarnost, posebno upućen onima koji su odrasli na prostorima bivše Jugoslavije, gdje su mnogi od današnjih glazbenih profesionalaca započeli svoj put. Bend se oslanja na bogato nasljeđe lokalne scene, obraćajući se publici putem tekstova na “našem” jeziku, donoseći dozu provokacije i nostalgije svojim pjesmama.

Svaka od pjesama s ovog EP-a nosi snažnu poruku. U pjesmi “Umoran od svega”, dečki preispituju moralne i životne dileme s kojima se suočavaju moderne generacije, dok “Uvek pionir” priziva uspomene na pionirske dane, ističući vrijednosti drugarstva i zajedništva. “Plastika” donosi oštru kritiku suvremenih društvenih trendova, tematizirajući površnost i prolaznost suvremenih vrijednosti. EP završava buntovnom “Pesnicom u vazduh”, himnom prkosa koja se suprotstavlja životnim preprekama i slavi duh borbenosti i otpora.

Error_2020 ne skriva utjecaj velikih imena na njihov izričaj, ali ovaj EP zadržava vlastiti identitet, gdje se suptilno osjeća nostalgija za zvukom Novog vala, iako bend svjesno priznaje da još uvijek istražuje dublje slojeve te glazbene kompleksnosti. Energične gitare i sirova punk rock estetika dodatno osnažuju svaku pjesmu na EP-u, donoseći svježu, a istovremeno poznatu zvučnu paletu.

“Muzikom za pionire” Error_2020 poziva publiku da se pridruži u ovom glazbenom putovanju kroz nostalgiju, solidarnost i suvremenost, te da zajedno grade novu scenu na temeljima starog drugarstva.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X