Šestnaest novih imena sinoć primljeno u Rock and roll kuću slavnih, a ceremonija protekla u znaku Cher i Ozzyja Osbournea

Cher, Mary J. Blige, Dave Matthews Band, Foreigner, Peter Frampton, Kool & The Gang, Ozzy Osbourne, A Tribe Called Quest, Jimmy Buffett, MC5, Dionne Warwick, Norman Whitfield, Alexis Korner, John Mayall, Big Mama Thornton i Suzanne De Passe sinoć su primljeni u Rock And Roll Hall of Fame na ceremoniji održanoj u Rocket Mortgage FieldHouse u Clevelandu, u američkoj državi Ohio.

Cher i Ozzy Osbourne (Foto: Raph_PH i Harmony Gerber / Wikipedia)

Na ceremoniji Rock and Roll Hall of Fame 2024., Cher i Dua Lipa izvele su duet pjesme “Believe” koji je oduševio publiku. Dua Lipa je najavila Cher, opisujući je kao jednu od najvažnijih glazbenih ikona svih vremena. Zajedno su izvele spomenuti klasik Cher, što je bio jedan od vrhunaca večeri. Ova suradnja spojila je dvije generacije pop zvijezda i pokazala snagu njihove glazbene ostavštine.

U svom govoru, Cher je rekla “Jedina stvar koju sam dobila od svoje mame je da nikada nisam odustala”, i ustvrdila da je “promijenila zvuk glazbe” upravo s pjesmom “Believe”.

Ozzy Osbourne je prethodno bio član Black Sabbatha 2006. godine, a sinoć se vratio da primi tu čast kao solo umjetnik. Tijekom ceremonije u Rocket Mortgage FieldHouseu u Clevelandu, Ohio, počast njegovoj solo karijeri izveli su Billy Idol, Maynard James Keenan iz Toola i country umjetnik Jelly Roll, uz prateći bend sastavljen od basista Roba Trujilla – koji je bio u Osbourneovom bendu prije nego što se pridružio Metallici, Zakk Wylde, Wolfgang Van Halen , Chad Smith iz Red Hot Chili Peppersa , gitarist Steve Stevens i producent Andrew Watt.

U Kuću slavnih uveo ga je Jack Black, a Ozzy Osbourne je tom prilikom rekao: “Jebeno vas volim. Ne mogu vjerovati da sam ovdje. Ja vas neću zamarati dugim, razvučenim jebenim monologom. Želio bih zahvaliti svima koji su me izglasali u Rock and Roll Hall of Fame za moj solo rad. Moji obožavatelji su mi toliko odani tijekom godina da im ne mogu dovoljno zahvaliti. Imao sam sreću svirati s nekim od najvećih svjetskih gitarista, bubnjara, basista, a neki od njih su ovdje večeras. Ali moram reći jednu stvar za tipa koji se zove Randy Rhoads . Da nisam upoznao Randyja Rhoadsa, mislim da sada ne bih sjedio ovdje. I više od toga, moja žena Sharon. Spasila mi je život. I moje unuke i moje bebe. Sve ih volim.”

Osbourne je već ranije odao počast Randyju Rhoadsu, koji je posthumno uvršten u Kuću slavnih rock and rolla 2021. godine . Rhoads je poginuo u zrakoplovnoj nesreći dok je bio na turneji s Osbourneom i Black Sabbathom 1982. Prije smrti, pomogao je Osbourneu napisati hitove kao što su “Crazy Train”, “Mr. Crowley” i “Flying High Again”, s kojima je započeo solo karijeru nakon što je otpušten iz Black Sabbatha 1979. godine.

Na ceremoniji Rock and Roll Hall of Fame 2024. godine, Lou Gramm, Rick Wills i Al Greenwood članovi grupa Foreigner, poznate po hitovima poput “I Want to Know What Love Is”, ponovno su se okupili i izrazili zahvalnost svojim obožavateljima tijekom emotivnog govora. Bend, koji je desetljećima bio sinonim za klasični rock, osvrnuo se na svoj glazbeni put i važnost podrške fanova u njihovom uspjehu. Govor je bio pun nostalgije i priznanja za utjecaj koji su ostavili na rock scenu te njihovu trajnu vezu s publikom.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X