Furzmaschine donosi industrial soundtrack za bauštelu

Gastarbeiter/tanz metal – žanr koji nitko nije tražio, ali ga svi trebamo.

Furzmaschine (foto: Press)

Zamislite da su Rammstein i Alka Vuica imali dijete u njemačkom selu usred Podravine i dobit ćete Furzmaschine, zagrebački metal duo koji pomiče granice svega što ste mislili da znate o glazbi. Herman Feinschmecker (vokal) i Hans von Kurtzendorf (gitara) nisu samo dva obična radnika sa zagrebačke bauštele; oni su glazbeni pioniri gastarbeiter/tanz metala, žanra koji nitko nije tražio, ali ga svi trebamo.

Njihov prvi EP “Furzkrieg” nosi pjesme koje su istovremeno himne i parodije radničkog života. Naslovi poput “Hozentreger, Švarceneger” i “Šlajm” neodoljivo podsjećaju na svakodnevicu gastarbajtera, ali uz metalan prizvuk koji će vas natjerati da zgrabite najbližu pepeljaru (ili kako oni kažu, Ašenbeher) i zaplešete na stolu pivnice. Furzmaschine vas uvodi u svijet gdje je “Gemišt” religija, a “Grincajg und Escajg” filozofija.

Naravno, cijeli EP je otpjevan na nekoj vrsti “hrvatskog-njemačkog” koji ni Google Translate ne može shvatiti. No, to je upravo čar Furzmaschinea – bend koji ne govori njemački, ali svejedno stvara glazbu na “njemačkom”. Iza njihovog industrial zvuka krije se autoironični komentar na život, rad i ljubav prema dobrom gemištu.

Bilo da ste ljubitelj metala ili jednostavno volite bendove koji vas natjeraju da se pitate “Što sam upravo čuo?”, Furzmaschine vas neće razočarati. Pripremite svoje hozentregere, napunite čašu gemišta i upustite se u avanturu s bizarnim metal duom iz Zagreba.

Furzmaschine preslušajte ovdje.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X